1

bakın görün olmayacak zaten 2000 liranın altında kalacak şuan bile enflasyon oranlarını düşük göstererek fazla zam olmayacağını belli ettiler zaten. ben şuan da işsizim ama çalıştığım zamanlardan ve çevremden de biliyorum bir çok özel yer asgari ücret bile vermiyor. veriyormuş gibi gösteriyor sadece millette sesini çıkarmıyor. sesini biraz çıkartanlar da işte böyle benim gibi işsiz kalıyor.

0

askeri ücret 2000 tl olursa ben ülkeyi terkederim çünkü resmen rezillik ve kepazelik olur diğer ülkelerin ekonomik durumu iyiken bizim neden kötü olduğunu hala anlamış değilim çünkü türkiye bu kadar büyük uluslu bir milletin nasılda olur bu kadar hızlıca ekonomisi çökme durumuna gelir yani askeri ücret 2000 tl olmazsa ülkedeki insanlar kalkınamaz ve geçinemezler yani artık şu ülkede rahat kalkınıp geçinmemiz lazım artık bu ülkede askeri ücret 2000 tl olması lazım ülkenin artık ithalat değil ihracat yapması lazım artık satmamız lazım herşeyi ala ala paramız kalmadı kısacası askeri ücret aslında 2000 tl değil 2500-2700 olması gerektiğine inanıyorum ve bunun olmasını diliyorum

0

resmen rezillik olur halihazırda 1.604 tl asgari ücret alıyor işçilerimiz zaten 1.604 tl bile yetmezken ne yapıcaklar 1.800 tl mi? asgari ücretin şuan en az 2.500 civarında olması gerekiyor istanbulda yaşan bir işçi abimizi örenk alalım 4 kişilik bir aile yani 2 çocuk bu abimizin aylık en az kirası 750 tl olur çocukların her biri haftada 30 tl harçilık götürmesi gerek 60 tl eder bu da en az aylık pazar alışverişi 250 tl pazar ile birlikte elektirik+su+doğalgaz+telefon+internet en az 550 tl yapar bu insanların günlük harcamaları,giyim-kıyafet,okuldan istenen kitap paraları,çocukların gezme isteği,aidat derken borçlu bile kalıyor insan en az 2.500 tl olması gerek bu emekçi abilerimizin haklarının verilmediğini ve verilmesi gerektiğini düşünüyorum gerçekten bu çocukların hayatı yokmu gelecekte ben buraları gezdim gördüm diyemiyeceklermi bu işçi abimizin gezmeye tatil yapmaya denize gitmeye uludağda kıyak yapmaya hakkı yokmu? bir an önce düzelmesi ümidiyle.