0

evet kardeşim. ismek kursları ücretsiz oluyoe. halk eğitimle işbirliği içerisindeler. sadece buradaki kurslar daha düzenli ve internetten kayıt yapabilme özelliği varç. ben halk eğitim merkezlerinin işini anlamadım. kayıt gibi birşey oluyorsun ama kursumuz şu zaman başlıyor filan bir bilgi yok. demek ne zaman kontenjan dolarsa ona göre hareket ediyotlar. yalnız ücretsiz dedim ama kurslar ücretsiz evet. ama bazı kurslarına gittiğin zaman kendin para harcıyorsun. şöyle diyeyim.mutfakla ilgili bir kursa gittin ya. malzemelerinin alınması için sınıfta hoca bir para toplar ve malzemeleri aldırır mesela. ya da bir takı tasarımına gittin. hoca sana kurs boyunca elinde olması gereken malzemelerin listesini verir, sen gider o malzemeleri edinirsin. yani o şeyleri kurs larşılamıyor malesef. bunu bilerek gitmeniz gerekmekte. mesela bir mefruşat kursuna mı gideceksiniz. hoca bir sonraki hafta yapılacak olan şeyin malzemelerini verir, sizde onları alıp bir sonraki hafta olacak olan derse gidersiniz. gibi... bazı bölümlerde para harcıyorsun. yoksa kursa para ödenmiyor. malzemeleri almak için sadece.

1

ismek belediye tarafından verilen kurs isimlerine denir. daha doğrusu kursu veren yerin adıdır ismek. ismekin açılımı ise mesleki eğitim kurs edindirmedir. ismek'in verdiği tüm kurslar ücretsiz olarak halka sunulmaktadır. tüm halk bu ismek'in kurslarından ücretsiz yararlanarak, kendilerini bir veya birkaç alanda yetiştirmek, geliştirmektir.

0

evet ucretsizdir ismek kurslari... sadece bazi el isi gerektiren, mutfak olsun, kuaforluk olsun, taki tasarim gibi bolumlerde malzemelerini almak sana kaliyor. kurstan vermiyorlar onlari... salata vr meze yapimi adli kursa gitmistim. hoca malzemelerini onden aldirmis mesrla birinr. ogrencilerden 20 tl topluyordu o donem.. ama bi pastacilik bolumunde daha fazla para cikabilir senden.

0

evet ücretsiz ... ama sadece mutfakla ilgili bir kursa gidiyorsanız girişte malzemelerin masrafını almaktadırlar.

0

evet ismek kurslari ucretsizdir bolumun konusuna gore sadece malzemenizi temin edersiniz