0
0

ülkede ne olmak sorusunda ülkede ne olmak zor sorusuna gelince ünlü olmak zor mesela şarkıcı olmak için sesinin güzel olması lazım futbolcu olmak için yeteneklerinin olması lazım mesela ahmet aslı sıla mehmet bu arkadaşlarım çok iyi değiller ama özünde iyi değiller ama bazen birbirlerine karşı kötü davranıyorlar ve onlardan tiksinmeye başlıyorum

0

bence ülkemizde kadın olmak çok zordur. çünkü kadın artık hiçbir şekilde fazla değeri yok ve kadınlara şiddet oldukça yaygınlaştı. kadınlar hem çalışır hem eve ekmek getirir hem çocuğa bakar hem evi temizler hem yemek yapar yani bir sürü şey yapar. o yüzden kadınların genellikle erkekler tarafından değeri bilinmez. erkekler sadece gezip tozmasına sadece çalışmasını ve çocuk sevmesini iyi biliyorlar. bir kadının başına bir sürü şey gelebiliyor mesela örneğin tecavüz. birçok kadın genellikle saklıyor ailelerinden ve birçok kişiden eşinden. birçok kız da küçükken tecavüze uğruyorlar ama ellerinden korktukları için ve insanların kendilerine hakkında ne düşündüklerini bildikleri için genellikle söylemiyorlar hatta söyleyemiyorlar.o yüzden kadın kız olmak artık bu devirde çok zor. kadın boşanmak istiyor ve erkek neden sen benimle boşanamazsın deyip öldürüyor. bu gerçekten de çok kötü bir şey ama artık günümüzde kadına şiddetin, kadına yapılan tecavüzün, kadına yapılan öldürme lerin artık çok yaygınlaştığı bir dönemdeyiz. bence artık kıyamet geldi diye düşünüyorum. keşke kadınlarımıza birazcık daha da yer verilse özellikle erkekler. erkekler genellikle hiçbir şekilde eşlerini düşünmüyorlar ve onların yaptığı hiçbir şeyi fark etmiyorlar. çoğu erkekte eşlerine değer vermiyor maalesef sadece evlenmek için evleniyorlar. keşke kadına yapılan şiddetinde bir bedeli olsa mesela idam getirirse bu tür erkeklere.

0

bu ülkede çocuk olmak zor, kadın olmak zor başlarına gelmeyen kalmıyor. her gün haberlerde kadına şiddet olayları, çocuklara istismar olaylarını gördükçe bu ülkede çocuk ve kadın olmanın zor olduğunu düşünüyorum.