0

keops, dünyanın yedi harikasından biridir ve bu anlamda günümüzde ayakta kalan tek eserdir. nasıl inşa edildiği hala bilinememektedir natta uzaylılar yardım etti diyenler bile bulunmaktadır. m.ö. 2589-2566 yılları arasında tamamlandığı düşünülmektedir ancak kesin bir tarih yoktur. yüksekliği 140 metredir.

0

keops piramidi antik dünyanın yedi harikasından biridir. anıtın kenar uzunluğu 230 m, yüksekliği 146 m’dir. piramit kompleksi, vadi tapınağı, vadi tapınağından piramidin doğu kenarında bulunan gömü töreni tapınağına giden yol, gömü töreni tapınağı ve kraliçelerin piramitleri olarak bilinen 3 küçük piramitten oluşur. ayrıca bu alanda, piramidin doğu ve güney kenarında 5 tekne çukuru, piramidin doğu, batı ve güneyinde mastaba alanları bulunur. kral ailesinden gelenler doğu kesimindeki mastaba mezarlara, yüksek görevliler ise batı kesimdeki mastaba mezarlara gömülmüşlerdir. piramit, eski krallık dönemi’nin sonunda toplumsal huzursuzluğun arttığı, siyasi otoritenin kaybolduğu bir süreçte soyulmuş ve taşları başka yerlerde kullanılmıştır. modern araştırmacılar keops piramidini incelemeye başladıklarında piramidin gömü odasında sadece granitten yapılmış olan lahdi bulabilmişlerdir. orta çağ boyunca da piramidin dış yüzündeki kireçtaşı kaplamaları sökülmüştür, hatta giza ve kahire’deki yapılarda kullanılan taşlar da piramitten karşılanmıştır.

0

mısır'da bulunur keops piramidi.günümüze kadar gelebilmiş ve uzun yıllar da bu formundan pek birşey kaybetmeyecek gibi görünüyor.misir krali firavun için yapıldığı söyleniyor.beni asıl ilgilendiren yapımı sırasında sayısız işçinin ölmesi.bu oldukça üzücü
bir durum.