0

serumun damar dışına verilmesi demek ; o serumu ya deri içine deri altına ya kasa enjekte ediyorsunuz demektir. yani damardan verilmesi gereken bir ilacın başka bir bölgeye verilmesi zararlıdır. çünkü yan etkisi olabilmektedir. ilaclarin veriliş yolları vardır damardan verilmesi geteken bir ilac baska bir yolla verilebiliyorsa muskuler de uygulaniyorsasorun teşkil etmez ancak damardan verilmesi şartsa o zaman kişide alerjik reaksiyonlar felç başka zararlı birçok durum gözlenebilir. deri altına yaptıysanız o bölge zaten hemen şişer damarda olmadığını anlarsın hem acı verici olur kişi için hem de geçmesi zaman alır. ve ilacın istenen etkisi azalmış olur. bu tür şeylere dikkat edip özellikle damarda olup olmadığımızdan emin olduktan sonra işlem gerçekleştirilmelidir.

0

serumu damar dısından vermek tehlikesi olmasa bile etkisi çok az olur

0

benim düşüncem yoktur ama etkisi daha az olur damardan vurulursa etkisi daha fazla olur cünkü direk kan yoluna karıştıgı icin :)

0

serumu damar dışına vurmak tehlikeli ve serum bir işe yaramaz o zaman faydadan çok zarar verir insan vücuduna o yüzden damar içine uygulanır serum bende sağlık okuyorum ama hiç duymadım damar dışına ne olur