0

eskiler çocuk çok olursa işler daha iyi yürür derdi. fakat şimdi 3 çocuk deseler de bakabileceğin kadar yapmak en mantıklısı

0

eskiden anne ve babalar bir yapınca en az 5 çocuk yaparlarmış ve o ekonomik durumda o çocuklara nasıl bakarlarmış anlamak güç olan bir şeydir. şimdiki aile 3 çocuğa zor bakıyor ve durumlarından yakınıp duruyorlar. böyle durumda bu aileler eski anne ve babalar hiç mi gelmez akıllarına. bir aile için 3 çocuk iyi ve ideal. hem bakmak kolay olur hemde neslin devamı kolaymış olur.

0

en ideali 3 çocuk , ne kadar az kişi o kadar çok huzur

0

ailenin gelir durumuna bağlı en ideali 2 çocuk biri kız biri erkek birde ikiz olursa daha güzel aynı anda buyutuyorsun bitiyor. 3 te olabilir kalabıl seviyor ve bakabilecekse. 4 ve 4 ten sonrası yapılmaması gerek bence ister istemez duygu açısından karışıklık olur.

0

herkesin 5 çocuk yapsın ya da 2 çocuk yapsın demek zaten mantıklı değil. bir kişi dünyaya getirdiği çocuğa gerçekten bakabilecek durumdaysa onun ihtiyaçlarını karşılayabilecekse dünyaya çocuk getirmelidir. ihtiyacı sadece para ile sınırlandırmak da haksızlık şimdi bir çocuğa günde ne kadar zaman ayırmak gerekir veya beş çocuğa, eğitimi ile yeteri kadar ilgilenebilecek mi? sevgi ihtiyacını ya da ona ayıracak oyun zamanını hepsini bir süzgeçten geçirip daha sonra çocuk getirmek en mantıklısı askeri ücretle 5 veya 6 çocuğa bakmak kolay mı? evet tabi ki rızkı veren allah ama o çocuk eğitiminden, ihtiyaçlarından, arkadaşlarından geri kalıyorsa bakılabilecek kadar çocuk getirmek en ideal olanıdır.

0

bir ailede kendi şahşi düşüncem en az 3 'tür 2 erkek 1 kiz doğal 'dır .
bazı sebepler'den erkek bireyin kaybetme gibi durumda diğeri en azin 'da o ailenin soyunu ilerletebilmesi lazim .

0

ailenin gelir durumuna göre değişir. ülkenin ekonomik yapısına göre de değişir en ideal 3 çocuktur

0

ailenin yapacağı çocuğun geciminin sağlanması koşulu ile iki çocuk neslin devamlılığı, üç çocuk ise bir devletin devamlılığı için idealidir.

0

bana göre bir ailede 2 çocuk ideal. asgari ücretle daha fazla çocuk yapılmaz zaten. :)

0

bakabilecegi ve yetistirebilecegi kadar çocuk yapmalı aileler.
çocuk yapmak marifet değil.
onu islam'a uygun ve ahlaklı bir birey olarak yetiştirmek mesele.
ayrıca maddi anlamda da çocuğa yetmek önemli.
ben mesela ne maddi ne de manevi olarak ( yani bakabilecek kapasitem yok ) ikinci çocuk için şuan yeterli değilim. ziyan zebil olur çocuk.