0

ailede tek çocuk olmak hem dez avantaj hemde avantas diye düşünüyorum. artıları ve eksileri var her ikisininde . ama bana göre tek çocuk olmaktansa kardeslerimin olmasını isterim .ki bu böyle kardeşleri olan bir bireyim . kıyaslarsak tek çocuk olmaktansa kardeş i olan bir çocuk yada yetişkin olmak daha avantajlı. çünkü seni.gercekten seven sayan en ufak bir durumda yanına koşacak olan kolların oluyo . ama tekli olmada böyle birşey söz konusu değil. insan hali iyi günde kötü günde insana can ciğer lazım oluyo. bunuda dışarda bulmak çok zor. çoğu insan çıkarı varsa sana arkadaş ne yazıkki. ama kardeş öylemi senin için her zaman elini taşın altına koysndir. kolay kolay dile bile getirmez .ondan dolayı çoklu kardeş tercihimdir . ki.cok şükür öyle iyiki varsınız canlarım. her zaman yanımdalar yardımcılarım çok seviyorum. şöyle bir örnek vereyim . doğum yaptığım zaman diğer oğlumda küçüktü sürekli yanimdalardi sağolsunlar. hiç darda koymadılar. yabancı birinde o kadarını görmeniz imkansız nerdeyse gece gündüz yanimdalardi ben.kendimi toparlayama kadar. var olsunlar sağ olsunlar isleri güçleri rast gitsin inşallah

0

ailede tek çocuk olmak biraz avantajlı olabilir ama tek çocuk olmak da zordur aileden ne çok fazla çocuk ne de az ideal çocuk ailede bana göre 4 tane olmalıdır iki kız iki erkek yani 4 kardeşim bence ideal bir kardeş sayısıdır.

0

ne tek çocuk olmak ne de çok kardeş olmak. tek çocuk olmak hayatta yaslanabileceğin bir dayanağının olmaması demek. çok kardeşte de sıkıntı olacaktır. en fazla 4 kardeş olmak ideal bence.

0

bence çok kardeş çünkü çok kardeş olunca canın sıkılmıyor

0

kardeşlik iyidir, lazımdır, kardeş olmazsa hayat zorlaşır.

0

bence kardeşlik duygusu çok güzel bir duygu. kardeşlerimin olması beni mutlu ediyor onlarla eğlenmek gülmek birşeyler paylaşmak tek çocuk olsam sıkılabşlşrdim belki dertleşecek veya paylaşacak kimsem olmazdı. ancak kardeş başka birşey. kardeşinizin olması başka bir his ve duygu. bunu size nasıl tarif edebilirim bilemiyorum ancka kardeş gerektiğinde sizinle bir ekmeği bölüşen demek kardeşlik duygusu çok önemli benim wiki kardeşim var ve ben onlar olduğu için çok mutluyum iyi ki varlar onalr olmasa ben çok sıkılırım eminim

0

biz çok kardeşli bir aileyiz bence çok güzel bir durum. biz birbirimize bağlıyız herkesin hayatı ayrı olsa da bir anda bir araya gelebiliyoruz. mutlu olabiliyoruz. çok kardeşli olmak çok güzel. tek kardeşim olsa kesin üzülürdüm.

0

tek çocuk sorunlu olabilir biz dört kardeştik.benim 2 tane çocuğum var kardeş olması çok güzel bir duygu her çocuğun bir kardeşi olması gerekiyor mutlaka her şeyini paylaşabileceğim oyun arkadaşı ,kardeşiher şeyim diyebileceği biri mutlaka olması gerekir.

0

tek cocuk olan bir arkadaşım var ve cocuk evde tek başına sıkılıyor bir kardeşi yada abisi olsa kavga edebilir yastık fırlatabilir şakalaşabilir gezmeye gidebilir iki cocuk olmak cok güzel bir şey dertleşe biliyorsun ve kavga edebiliyorsun şakalaşa biliyorsun

0

tabii ki birçok kardeşin olması. kardeş gibisi yok şu dünyada. başın sıkıştığında, canın sıkıldığında ,hastalandığında ve daha bunun gibi binlerce sayabileceğim nedenler olduğunda her zaman kardeşimiz olur yanımızda. kardeşler bize verilmiş bir hediyedir. kardeşimiz olursa oyun oynamak için arkadaşlar aramamıza bile neredeyse gerek yoktur. anne babamızın başına allah göstermesin bir iş geldiğinde kardeşlerimiz olur yanımızda. kardeşlerimiz olmasa teyzelik ,halalık, dayılık ve amcalık duygularınız tadamayacağız. bu yüzden bence kardeş çok önemlidir. insanın kardeşi olduğunda dertleşmek için başka birine ihtiyaç duymayacaktır. en basitinden biriyle isteksiz de olsa kavga ettiğinde sana destek çıkan yine kardeşin olacaktır. benim arkadaşımın kardeşi öldüğünde çok üzülmüştü. ve hala da ilk günkü gibi üzülüyor. beni asıl etkileyen ise doğum günlerinde ,bayramlarda ve özel günlerde kardeşinin mezarına gidip senin yanına ben geliyorum peki ya ben ölürsem benim yanıma gelecek bir kardeşim bile yok. annem babam öldüğünde sarılıp ağlayacak bir kardeşim bile yok. sözü beni çok etkilemiştir. bu yüzden bence kardeş çok önemlidir. tek olmayı asla istemezdim bu yüzden.

0

iki çocuğun olması paylaşımciliği ve baska biriyle ortak yerde yaşamayı öğreniyorsun. her an yanında guvenebilecegin biri oluyor.

0

tek çocuk hem aile için hem de çocuk için yazıktır, günahtır.
çocuk tek olduğunda enerjisini atabilmek için anne ve babasını yorar. çocuk tek olduğunda anne ve babasından ilgi beklediği için kolay kolay sosyallesemez bu da onun psikolojik gelişiminde oldukça engelleyici bir durumdur

1

yani ailenin tek çocuğu olunca insan evde sıkılır ama 1 2 kardeşin olunca ve yaşlar farkı az olunca onlarla gezebiliriz. mesela bir oyun oynayabiliriz.

2

bence birden çok çocuk olmalı ama onlar arasında da en az yaş farkı iki olmalı.

0

tek çocuk olduğunda aileler genellikle dengeyi tutturamayıp çocuğun üstüne çok düşüp her dediğini yapmaya çalışıyorlar buda çocukta hem şımarıklık hemde herşeyi başkalarından bekleme davranışını yol açıyor ve bağımlı bir kişilik oluşturuyor.ilerleyen yıllarda ise bu sosyal anlamda uyumsuz bir kişiliğin oluşmasına neden oluyor.diğer yandan çoçuğun kardeşinin olmasının sağladığı avantajlar var.bunlardan ilki çocuğun kardeşiyle arkadaşlarından daha iyi anlaşması sonucunda sosyal yönden güçlü kişilik geliştirmesi ve zararlı arkadaş edinimi konusunda engelleyici bir etki yapması var.ayrıca kardeşi olan çocuklar güçlü duygusal baglar kurabildikleri için duygusal yönden de güçlü olurlar.

0

tek çocuk olması aile içinde iyi şımartılıyorsun falan fakat ben dışarıda tek çocuk olanlara bakıyorum genelde kendini geliştirememiştir hep en iyi benim sanmış bencil paylaşmayı bilmeyen kişiler bu yüzden kardeşin olması aile içinde olmasa da hayata atıldığın zaman gerçekten avantaj haline gelen bir şey ve insanın en zor zamanlarında yanında en çok kardeşi oluyor insan en rahat kardeşine özelini anlatabiliyor en kolay kardeşinden yardım istiyor

0

ne tek çocuk ne de çok çocuk. ortası iyidir, iki ya da üç kardeş ideal bence

1

tek çocuklar eğer arkadaş, kuzen çevresi çok gelişmemişse ileride paylaşım konusunda sıkıntılı oluyorlar. kardeşleri olan biri olarak çok kardeşliliği tercih ederim.

0

kardeşlerin olması çok iyidir.cunku biz altı kardeşiz ve tüm yardımlaşmalar sohbetler kardeşler arasında güzel bir bağ bu sayede kurulur.

0

tek çocuklu bir ailede çocuğun maddi imkanları çok çocuklu bir aileye göre çok avantajlıdır ancak kardeşlik paylaşma güven duyguları yani manevi imkanlar açısından kardeşin olması çok avantajlıdır . ben manevi avantajları tercih ederim .