0

evde yanan sobanın keyfi başkadır fakat günümüz şartlarında sonra kullanmak oldukça zor doğal gaz rahatlığı nedeniyle herkes tarafından tercih edilir ayrıca şimdiki yeni evlerde kömürlükte bulunmadığı için kömür odun vs malzemelerin depolanması zordur o nedenle isteyerek veya mecburen doğal gaz tercih ediyoruz

1

yani ben şehrin merkezinde oturuyorum ama ben sobalı evde oturuyorum ne kalorifer var ne de doğalgaz var soba yorucudur çok etrafa toz yayılır ve duman olduğu zaman insan bayağı rahatsız oluyor hele kömür dumanı bir de şehirde çok zor bir hayattır soba kullanmak ama bence doğalgaz daha iyidir ben kullanmadım ama doğalgazla sobayı böyle bir araya gelince doğalgaz hem rahattır hem de daha iyi diye düşünüyorum.

0

daha önce soba kullanmış birisi olarak doğalgaz kullanmak daha iyidir diyorum.hem evin tamamı ısınmış oluyor,hem de soba gibi tütmuyor etraf duman olmuyor.soba kullananlar sürekli badana yapmak durumunda kalıyor. ayrıca kömürü ve odun da ayrı bir dert.

0

doğal gaz daha iyidir. sobayla sadece bulunduğumuz odayı ısıtıyoruz ve sabaha kadar sönmüş oluyor uyandığımız an üşüyoruz. doğal gazla her yerin ısısı aynı.

0

soba kullanmak daha iyi onun üzerinde kestane filan pişirmek anlatılmaz yaşanır

0

soba sadece bulunduğu odayı ısıtıyor ,doğalgaz bütün evi ısıtıyor. iki yıl soba yaktım kova doldur kova boşalt tam bir rezillik. bütün duvarlar is oldu. ama doğalgazda öyle değil istediğin sıcaklığı ayarla mis gibi otur.

0

soba yorucudır, daha pahalıdır ve temiz olmaz, odun kömür yüzünden yani. doğalgaz daha rahat ve daha ucuz, daha temizdir. ama soba daha fazla ısıtır, ama doğalgaz daha dengeli ısıtır :)

0

soba sadece olduğu alanı ısıtıyor arada içine yakıt atmak gerek doğalgaz pahalı ama daha kullanışlı

0

her ikisini kullanmanın da kendi içinde avantajları var. mesela sobanın üstünde bir sürü şey yapılabilir. ama sobaya göre doğalgaz daha zahmetsizdir.

1

benim tercihim soba daha iyidir. hem üstünde yemeğini yaparsın, çayını yaparsın. o sobanın üstünde kestane çok güzel oluyor.

0

eskileri seviyorsan soba ama havayı kirletme açısından daha temiz daha ekonomik olsun dersen doğalgaz

0

sobanın nostalji olması farklıdır ama artık herşey geliştiği için doğalgaz daha iyi

0

ya tabiki yaşadığım yere göre değişir köyde soba şehirde dagal gaz