0

soba çabuk ısıtır ama çabuk soğur. dogalgaz ise sürekli sıcak tutar her yer eşit derecede ısınır . soba da ise soba olan odalar ısınırken diğer odalar daha soğuk olur. sobanın tadını hiçbir şey vermez ama günümüzde sobana kullanımı daha zor olduğu için dogalgaz kullanmak tercih ediliyor .

0

soba çok çabuk ısıtıyor ama sönünce oda hemen soğuyor tekrar yakmak gerekiyor doğalgazla ısınınca hemen soğumuyor

1

doğalgazda güzel ısıtan günümüz teknolojisi sayesinde artık her evde olan bir ısıtma sistemidir odalara koyulan doğalgaz peteklerinin içinde sürekli sıcak su dolaşır ve petek ısınır bu sayede etrafa sıcak hava yayar odanızda ısınır . soba ise içine çeşitli eşyalar attığmız (odun, kağıt, çalı çırpı) ve onları yaktığımız bir ısıtma aracıdır sobanın içinde sürekli birşeyler yandığından soba dışarıya şiddetli bir ısı verir ve odanızı sıcacık yapar doğalgaza göre çok daha etkili ve çok daha eski bir yöntemdir sobalı oda insanı mayhoşlaştırır. ikisi arasında bir seçim yapacak olursak kesinlikle soba derim çok daha hızlı çok daha güzel bir ısıtma aracı zehirlenme riski olsada ben yinede tercihimi sobadan yana kullanıyorum...

0

doğalgazı mı yoksa sobamı konusunda tamamen şey söylemek isterim, ki doğalgazda ısıtıyor. ama en çok biz küçükken doğalgaz daha türkiye'ye gelmeden önce soba ile ısınıyorduk. ve gerçekten şey söylemek isterim ki en çok ısıtan normal sobadır. doğalgaz içersin pek fazla ısıtmıyor anca doğalgazın elektriğin takarsınız ısıtabilir. çünkü elektriğinizi taktığınız anda içeriye doğru sobanın ısı alarak daha fazla bir şekilde pompalıyor. ama tabii ki de elektrik anlamda da şey söylemek isterim ki ay sonu cebinizi oldukça yakabilir bu konu zaten dikkatli olmanız lazım, ama şu anlık normal soba kullanımı yoktur devlet tarafından yasaklanan hava kirliliğinden dolayı şu an bütün ülkelerde bütün yerlerimize doğalgaz uygulanıyor, ve bizim evde doğalgaz var gerçekten son derece de güzel ama pek fazla ısıtmıyor. yerine göre ısıtıyor ama normal bir soba olsaydı bütün evi ısıtır bilecek kadar gücü vardır çünkü odun yanıyor yüksek 1 voltla bir ateşe ver içinde doğalgazlı da dereceye göre ayrılıyorsunuz. yani insanlar bu şekilde ısınabilir de düşünüyorum. herkesin ısınma şekli farklıdır. kimsede elektrikli soba kullanıyor ama elektrikli sobalarda şu an genellikle evlerde pek fazla göremiyorum kafelerde daha çok tercih ediliyor. kış aylarında şu an benim bile oturduğum masada bile alttan ısıtmalı elektrikli var ama bu da ay sonu oldukça cebinizi yakabilir. yani her 2 soruda istiyor ama bana göre kömür sobası daha çok mantıklı geliyor kömür sobası en ideal bir sobadır. ancak hava kirliliğinden dolayı kullanamıyoruz diyebilirim sizlere.

0

sova daga guzel isitir ve sicak tutar dogal gaz isi yayi soba ates cerdigi icin daga fazla

0

tabiki biz yasamimizin cogunu koyde gecirdik.odun komur yaktik evimizi onla isittik yemegimizi sobanin uzerinde yaptik,cayimizi onun uzerinde kaynattik elbisemizi soba basinda kuruttuk dicem şuki tabiki benim icin soba olur onun pisligide kirlenmeside isinmasida cok guzel duygular.secimim soba olurdu.

1

aslında soba daha kısa sürede ve iyi ısıtır ama sadece kısıtlı bir bölgeyi ısıtır. bütün evi ısıtamaz. yandığı yer sıcak iken başka bir oda buz gibi olur. temizliği zordur. yakması zordur. kullanımı zordur. teklikelidir, zehirleyebilir ve özellikle evinde küçük çocukları olanlar için. minikler sobaya büyük bir aşk besliyor ve gidip sarılmak istiyorlar bazen. :) ama doğal gaz her yeri eşit bir şekilde ısıtır. aslında bu daha sağlıklıdır. sürekli evin içinde hava değişimi yaşamayız. kullanımı daha rahattır ve soba kadar tehlikeli değildir. ısıtma konusunda soba önde olsada doğalgaz her türlü tercih sebebi olur bence.

0

tabiki soba daha iyi ısıtır ama l
temizliği zordur
o yüzden insanlar hep kolaya kaçıyor bende olmak üzere
soba insanın iliklerine kadar ısıtıyor ama doğalgaz öyle değil
soba bi yandımi oo muhtesem