1

etkileme sanatı karşımızdaki insanları hareketlerimizle ya da sözlerimizle kendi auramızın altına çekebilmektir. etkileme sanatında doğru kullandığımız zaman insanların bizim hakkınızdaki düşünceleri genellikle olumlu bir şekilde olacaktır ve bizim tarafımızda hareket edebileceklerdir. ayrıca etkileme sanatı ile karşımızdaki kişiye doğru bir şekilde bilgi aktarımı yaptığımız zaman bizim gibi düşünmeye de başlayacaklardır. bu şekilde de insanları çok daha kolay ikna etme yoluna gidilebilmektedir. etkileme sanatını genellikle ikili ilişkilerde karşımızdaki hoşlandığımız insanı etkiniz altına alabilmek için ya da herhangi önemli bir görüşme esnasında karşımızdaki kişi kendi görüşlerimizi iletebilmek için bizi olumlu bir profilde görmesini sağlayabilmek için kullanılmaktadır.örneğin; bir iş görüşmesi yapacağımız zaman işe alınabilmek için fazlaca etkileme sanatlarını kullanmamız, o iş için gerçekten aranan insan olmasak dahi öyleymiş gibi göstererek insanları etkilemeyi ve bize hayranlık duymalarını sağlayabiliriz.
doğru kullanabilmek için muhakkak insanların hayatlarındaki boşluğu doldurabileceğiniz ve onları kendi çekim alanımıza alabileceğimiz insanları seçmeliyiz. bir grup içerisindeki en sakin görünen ve çekimser kalan insanlar da bunu uygulayarak işe başlayabiliriz , sonrasında kendimize geliştirdikçe daha farklı insanlarda da bu yöntemi uygulayabiliriz.
bir insanı etkilemek istiyorsanız eğer kesinlikle fazla çekimser kalmamalı ve mütevazı görünmemelisiniz. aslan kendinizi küçümsenmemeli ve her zaman aranılan insan olduğunuz imajını karşı tarafa aksettirmelisiniz.ayrıca fazla açık sözlü olmak yerine kibarca incitmeden ufak ima tarzı şeyler de bulunarak insanları fazla yermeden düşüncelerinizi belli etmeye çalışmalısınız.her zaman açıklayıcı ve detaycı olun ve gereksiz şeylerle değil işin aslına odaklanmaya çalışın.
özellikle ikili ilişkilerde birini etkilemek istiyorsanız sürekli onun çevresinde dolanmayın size alıştıktan sonra bir süre kendinizi geri çekerek size ihtiyaç duymasını sağlamalısınız. merak duygusu da kesinlikle etkileyici olmanızı fazlaca arttıracaktır. ayrıca etkilemek istediğiniz kişide bulunan eksiklikleri ve negatif yönleri belirleyerek bunları o kişiye belli edin ve bu yönlerini tamamlayabileceğinizi hissetmesini sağlayın.
insanları etkilemek adına kesinlikle yapmacık tavırlar da bulunmamalı dürüst ve kendiniz olmalısınız sadece kendinizi açıklarken fazlaca cüretkar bir tavır kibarlığınız ile birleştirip itici olmaya çalışmalısınız. etkileyici sınız kişiye çekingen değil daha cesur bir şekilde yaklaşırsanız haya sizin hakkınızda çok daha olumlu duygular besleyecektir.unutmayın utangaç tavırlar sergilemek her zaman hanenize eksi puan yazacaktır ve olaya geride başlamış olacaksınız.o yüzden kesinlikle tamamen cesaretiniz topladığımız zaman etkilemek istediğiniz kişiye net bir tavırla yaklaşmanız gerekmektedir.bunun içinde en doğru zaman kendinizi en hazır hissettiğiniz zamandır.aceleci davranıp baştan kaybetmemeye dikkat edin.

-1

bbmkvxujcfy yvyvetikb jgdgkkf jgdd7h gsukgf iffuifb jjdfubv