1

kiskanmak normal mi ben mi cok kiskancim acaba?

kendimi cok kiskanc buluyorun sevgilimi hapsetmeyi düşünüyorum mesela herkesten kiskaniyorum siz kiskancmisiniz peki ?

10 cevap
0

evet kıskançlık normaldir ama her şeyin normal iyidir aşırı kıskançlık da sevgiye ve aşka zarar verir onun için her şeyin ölçülü olması gerekir mesela sevdiğini kıskanıyorsan onu rahatsız edilmeyecek şekilde kıskana bilirsin ama kıskançlığı hissetsin çünkü insan sevdiğini her zaman kıskanır yani insan sevdiğinin tarafından kıskanıldığını görse hoşuna gider ama aşırı kıskançlık değil.

0

bence normal olabilir sonuçta kıskanmak normal bişey ve hatta olması gereken bişey.
kıskanmayan insandan hayır gelmez.
kıskanmak güzeldir.
kıskanmak çok sevmek, değer vermek anlamına gelir.
kıskanmak normaldir.

0

kıskaclık er erkek kadın var olan birsey ne cok abarlı olması nede ilgisiz kaması iskilerde çatlaklara neden olabiliyor

0

fazlası iyi değildir tabiki ama her seven insan kıskanır zaten kiskanmazsa problem vardır sevgiden şüphe etmek gerekir . insan sevgilisine eşine ne kadar güvense bile istemsiz bir şekilde kıskanıyor ben evlenmeden önce eşimi daha çok kıskanırdim herhalde aynı evde değiliz sürekli gözümün önünde değil diye evlenince çevresini tanıdıkça o kadar kalmadı ama hala hazetmedigim veya tanımadığım biriyle görsem çok kıskanırım o da bildiği için pek öyle şeyler yapmaz . yaparsa etkiye tepki yapacağımı da bilir biraz onunla da alakalı olabilir.

0

kıskançlık, sevdiğini tatlı tatlı kıskanarak güzel ama abartınca birçok sorun oluşuyor. kıskançlık deyip eşini öldüren, sevgilisini dövenler var. bunlar kıskançlık olarak tanımlanamaz. sevdiğini kıskanması bir nebze olsa normal ama başka şeyleri kıskanmak çok farklı yanlışlara sürükleyebilir insanı. bir insanın başka birisinin güzelliğini, malını, yaşantısını kıskanması kesinlikle doğru değildir.

0

seven kıskanır domuz eşini kıskanmazmış bir tek zaten çok normal bende çok kıskanyorum eşimi çünkü çok seviyorum oda beni nişanlyken 10 yıl önce işten çıkardı halada çalıştrmaz üstelik artık 4 yıldır kapalı olğum halde hala izin vermiyor.kıkançlık sevdiğini kıskanyorsa insan güzel yeterki başkalarnın malını kıskanmasın insan.

0

evet ben sevgilimi yada eşim olacak kişiyi kiskanirim çünkü ben seven kişilerin sahiplendiği için eşini kıskanması gerektiğini düşünüyorum. aşırı kıskançlık hiç iyi değil bence ama birazcık da olsa kiskanmakta fayda var. ben kiskanirim çünkü hiçbir kıza güvenmiyorum.

1

ben seven bir insanın sevdiğini kıskanması ve onu sahiplenmesi gerektiğini düşünüyorum. bir insan sahiplenip kiskanmiyorsa sevdiğim dediği kişiyi umursamiyordur. ben böyle düşünüyorum . sevdiğim bir insani başka her kizdan kiskanirim. yanında olmasını dahi istemem.ben çok kıskanç bir insanim sevdigim kişiyi kısıtlamaya çalışıyorum çünkü o birtek benim olmalı. onu herşeyden herkesten kiskanirim.

0

biraz kıskançlık iyi ama fazlası zarar özgüven eksikliğinden kaynaklı bence

0

kıskanma insan doğasında hayvan doğasında bulunabilir iç güdüsel ama bazı insanlar bu iç güdüyü zorbalık ile besleyerek kavramı kötülemişlerdir kıskançlık iyidir ama fazlazı her şey gibi kötüdür her şey dozunda güzel değil midir ?