0

kıskanmaya sınır koyacaksın aşırı derecede kıskançlık ilişkileri çok kötü etkiler. güzel anılar biriktirmek varken gereksiz kıskançlıklar yüzünden ilişkiler bitebiliyor. kıskan ama güzel kıskan. sürekli ne ettin, ne yaptın, onu yapma, bunu giyme, o kim, bu kim vs. bu tarz şeyler ilişkide güvensizliğe sebep olur. insanların bir araya gelmesi olanaksızlaşır.

0

çok fazla kıskançlık iyi bir şey değildir. bu tutumunuz hem size hem de karşınızdaki insana zarar verir . birini neden kıskanırsınız ki şimdi bu soruya bir çok kişi tabiki sevdiğim için diye cevap verir . peki sevdiğiniz kişiyi niçin kıskanırsınız yada kıskanmanız için oluşan sebepler mi vardır ne sizi bu kadar rahatsız eder . bunları kendinize sormalısınız . şunu unutmayınız ki herkesin kendine ait bir özel hayatı vardır. siz ne kadar sevgili olsanız eş olsanız bir aile olsanız bile hepsinden önce özgür bir birey olmalısınız . çünkü muhakkak ki ikinizin de çift olarak kendine göre alanları çevresi vs. olacaktır . herkes birbirine ayak uyduramayabilir . birbirinizi özgür bırakmaktan çekinmeyin. netice de bir insan birşeyi yapmak isterse onu her türlü yapabilir . üstelik siz bundan haberdar bile olmayabilirsiniz ilişkiler başlarken birbirine karşı duyulan hisle başar ve zamanla bu hisler kuvvetlenir birbirimizi daha yakından tanırız . ve güven oluşur . birbirimize karşı güven duymazsak birbirimize şüpheyle yaklaşırsak bu ilişki ne karşımızdakine ne de bize bir fayda sağlamaz . aksine tartışmalar sorunlar yaşanır ve bu sizi karşılıklı olarak yıpratır . siz ne kadar kıskanç olursanız olun karşınızdakini bunu ifade edin karşınızdakini değiştirmeye çalışın , inanın buna karşınızdaki kişi hiçbir zaman değişmeyecektir . o kişi ancak kendi isterse değişebilir . ve siz o kişiyi zaten o kişi olduğu için sevmissinizdir . bunu unutmamak gerekir .

0

hastalık derecesi kötü olan terapi görebilirsin uzmanından

0

psikoloğa gidebilirsiniz başka türlü yazılan şeylerle bunu düzeltmeniz çok zor çünkü çok yerleşmiş bir duygudur.

0

karşındaki insana güvenmen ve kendini biraz da onun yerine koyman gerekiyor.her şeyin fazlası zarar olduğu gibi kıskançlığın da fazlası zarar.

0

kıskançlığın aşırısı insana zarar verir ve bir süre sonra karşınızdaki insanı kırmaya ve üzmeye başlarsınız.bu yüzden elinizden geldiği kadar bu duyguyu bastırmanız lazım

1

sevmiceksin bağlanmıcaksın yoksa kıskanmaya devam