0

belediye otobüslerine asla binmem. yürüyeceğim yer 5 kilometre olsa bile yürürüm. çünkü otobüsler mikrop barındıran çok pis yerlerdir. gün içinde binlerce insan biniyor ve iniyor her yerde bir sürü insanın elinde taşıdığı mikroplar var. o yüzden asla binmem. zaten küçük bir şehirde yaşıyorum. o yüzden de çok gerek duymuyorum. gideceğim yere 1 saatte de ulaşsam yürürüm.

0

belediye otabüsler mecburen kullandığımız araçlar.çok yoğun ve kalabalık oluyorlar.bazı şehirlerde beğenenler olabilir ama ben pek tercih etmem,metroya binmeye çalışırım.

1

bulunduğum şehirde belediye otobüsü hiç yok. sadece minibüs ve dolmuşlar var çünkü küçük bir şehirde yaşıyoruz. ancak daha önce adana ve ankara gibi büyük şehirlerde de bulundum. o yüzden belediye otobüsleri hakkında yorum yapabilirim. kesinlikle belediye otobüslerinin hiç iyi iş yaptıklarını düşünmüyorum bir an önce kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini düşünüyorum. belediye otobüslerine yaptırımlar gelmeli ve alacakları yolcu sayıları belli olmalıdır.belli bir zaman geçtikten sonra kesinlikle ayakta yolcu almalarına izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. çünkü o kadar kalabalık oluyor ki insanın nefes alacak yeri bile olmuyor. insanlarla sürekli dip dibe bir şekilde gidiyorsunuz.yolculuk sırasında kimlerle karşılaşacağımız da bilmediğimiz için maalesef bazı insanlar belediye otobüslerinde çokça tacize bile maruz kalabiliyorlar. bu gerçekten çok iğrenç ve çirkin bir durum.ancak otobüsler bu kadar kalabalık bir şekilde doldurulmazsa insanların bunları yapmaya imkanı olmayacak. ancak o kadar kalabalığın içinde kaynayıp gideceklerini düşünüyorlar.
kalabalıklık sorunu dışında ayrıca belediye otobüs şoförlerinin otobüsleri çok hoyratça kullandıklarını düşünüyorum. kesinlikle birçoğu trafik kurallarına hiç dikkat etmiyor. hepimizin canını tehlikeye atacak şekilde sürüyorlar otobüsleri. saatli bir şekilde çalıştıkları için özellikle trafik olduğu zaman saatlerine yetişebilmek açısından daha hızlı araba kullanmaya ve hatalı tehlikeli sollamalar yaparak bir an önce ulaşmaları gereken son durağa gitmeye çalışıyorlar. otobüs hem kalabalıksa hem de şoför bu şekilde kötü bir şekilde arabayı kullanıyorsa allah korusun bir kaza olduğu zaman gerçekten çok fazla can kaybı yaşanabilir. o yüzden özellikle bu iki hususa çok dikkat etmeleri gerekiyor.
ayrıca bazı belediye otobüslerinin kesinlikle bakımları yapılmıyor. çoktan trafikten çekilmesi gereken araçlar halkın kullanımına açılıyor. kaç defa otobüs arızalandığı için uzun süre yolda kaldığımızı biliyorum. bazı belediye otobüsleri gerçekten çok eski ve bakımsız o yüzden sürekli olarak arıza veriyor. bu da gerçekten çok tehlikeli bir durumdur.
ayrıca şoförler yazın ve kışın düzgün bir şekilde klimaları çalıştırmıyorlar. kışın otobüs kalabalık olduğu için insan bir şekilde idare ediyor belki fazla soğuk olmuyor ancak özellikle yaz aylarında klimayı düzgün çalıştırma oldukları için otobüslerin içi hem çok sıcak hemde çok havasız kalıyor. özellikle kalabalık ortamda bir de bu faktörler üzerine eklendiği zaman yolculuk tamamen çekilmez bir hale dönüşüyor. o yüzden tüm bunları göz önüne aldığımız zaman gerçekten belediye otobüslerini adamakıllı bir düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyorum. gerekirse otobüs sayıları devlet tarafından arttırılmalı ve otobüslerin geçiş sıklıkları çoğaltılmalıdır. bu sayede otobüsler çok fazla kalabalık olmayacaktır. ayrıca belediye şoförlüğü yapan kişilerin çok sıkı bir denetimden geçmesi ve düzgün bir teste tabi tutulması gerekir. bunun yanında geçmişide araştırılmalıdır.

0

mümkün mertebe çok tercih etmemeye çalışıyorum. balık istifi gibk üstüste gitmek her durakta dakikalarca boyunca bekleyip zaman kaybetmemek adına metroyu tercih ediyorum.