0

nesrin cavadzade çok beğendiğim ve çok güzel bir oyuncumuzdur.fox tv de yayınlanan bizim hikaye dizisinde rol almaktadır. 30 temmuz 1982 tarihinde dünyaya gelmiştir.azerbaycan'ın bakü başkentinde doğmuştur.annesi ve nesrin 11 yaşında iken istanbul'a gelmiştir.istanbul'a geldiği zaman türkçe konuşamıyor ve bilmiyormuş.dolayısıyla ilkokul dördüncü sınıfı türkiye'nin başkenti olan istanbul da tekrar etmiştir.sınıf tekrarını cent kolejinde yapmıştır.daha sonra türkçe'yi öğrenmiş hatta sular seller gibi türkçe konuşmaya başlamıştır.ortaokulu şişli de özel bilgi lisesi'nde bitirmiştir.bulunduğu lisede tiyatro koluna katılmıştır.tiyatro kolunun o yıl yayınlanacağı türkmen düğününde oynamayı hak kazanmıştır. şişli de bulunan tiyatro karede sahnelenmiştir oyun...liseye şişli terraki lisesinde devam etmiş nesrin burada da diğer lisede olduğu gibi tiyatro koluna yazılmıştır.üniversite ise marmara üniversitesi sinema ve televizyon bölümünde okumuş ve de mezun olmuştur kendisi beş yılda bitirdiği üniversite zamanında beş adet kısa film çekmiştir nesrin . çektiği filmler berlin film festivali dahil bir sürü festivalde gösterilmiştir hem yurt içinde hemde yurt dışında şahika tekand studio oyuncularında iki yıl oyunculuk eğitimi aldı.
nesrin cavadzade türkçe dışında çok dil bilmektedir bu diller şunlardır;
rusça
ingilizce
fransızca dillerini konuşabilmektedir.
nesrin üniversite hayatından sonra yerli yurtsuz adında olan bir televizyon dizisinde başrol olmuştur. yerli yurtsuz filminin yönetmeni cemal şan nesrin'in yeteneğini fark etmiş olsa gerek onu dilber'in sekiz günü filminde oynaması teklifinde bulunmuştur.nesrin bu teklifi kabul etmiş ve filmde oynamıştır.bu filmde çok iyi performans sergilemiş
erzurum bursa ve ankara film festivallerinde en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülmüştür.
nesrin bu filmden sonra kariyere bir süre ara vermiş verdiği aradan sonra atv ekranlarında çıkan samanyolu adlı dizide rol almıştır.2011 yılından itibaren yine atv de çıkan alyazmalım dizisinde rol almıştır.
nesrin cavadzade
şuan bizim hikayede rol almakta
2016 kış güneşi
2015 çanakkale yüzyıllık mühür
2015 son mektup
2014 kuzu
2014 annemin şarkısı
2014 küçük ağa
2013 görüş günü kadınları
2012 ağır roman yeni dünya
2012 derin nefes al
2011 yangın var
2011 güzel günler göreceğiz
2011 al yazmalım
2010 samanyolu
2010 acı
2010 gitmek benim marlon ve brandon
2008 dilber'in sekiz günü
2007 bir ticaret masalı
2007 yerli yurtsuz
nesrin cavadzade baya popüler olan lacasa de papel ispanyol dizisnde istanbul adıyla rol alacağı söylemleri ile yakın zamanda gündeme dönmüştür 3. sezonda bakalım onu görebilecek miyiz?
ben onu çok beğeniyorum. hem çok iyi bir oyuncudur kendisi hemde çok güzel bir görünüme sahiptir .