0

kesinlikle iki insanı asla karşılaştıramayız ama şunu söyleyebillirim ki asla ve asla benim özgürlügüme karışmadığı sürece annemi ön planda tutarım çünkü mantıklı düşünecek olursak insan en çok zaman geçirdiği en fazla tanıdığı insanları elinde tutmak için kendiyle savaşır bu bizim doğamızda var insalığın süregelmiş tecrüblerinin arasında çokça zalimlik savaşlar zülum yer almaktadır bu da evrimleşerek günümüze kadar gelmiş insanlıkta insanların güvensizlik duygusu ön plana çıkmasıyla en çok zaman geçirdiği en çok alıştığı insanlar hep ön planda olmuştur.

0

ikisi neticede aynı kefeye konamaz. kıyaslama doğru bir kıyaslama değil. biri beni doğurup büyüten her zorlukta yanımda olan kişi. diğeri hayat arkadaşım, can yoldaşım. bu yüzden böyle bir kıyaslamanın içine girmem. ama varsa bir kırgınlık kızgınlık arayı bulana kadar elimden gelen her şeyi yaparım. sonuçta ne candan vazgeçilir ne de canandan.

0

bence bu şekilde kıyaslamak doğru olnaz ama şöyle birşey de var, mesela eğer ortada haklı haksız durumu oluşuyorsa tabiki haklı olanın arkasında durmamız gerekir. gelin ve kaynana çatışmaları hiç bitmeyecek bir sorun olduğu için en iyisi onları birbirinden uzak tutmaktır. çünkü ne kadar az görüşürlerse o kadar iyi geçinirler. ama aynı ortamda taşamak zorunda kalıyorlarsa o zaman onları alıp güzelce konuşmak gerekir. ve bir sorun çıkarsa tarafsız bir şekilde olaya yaklaşacağını belirtmesi gerekir. onlarda en azından kavga ederken bunu düşünüp ona göre davranılar. ve çopu kaynanalar kötü olur gelinlerini pek sevmezler bu bir gerçektir. çünkü el kuzudır deyip o sürekli hor görür her yaptığına laf eder, burun kıvırır, oğlunu ona karşı kuşkırtmaya çalışır, oğlunu onunla oaylaşnak şstemez. bu yüzden erkeklerin bu durumda dikkat etmesi gerekir. eşini böyle bir annesi varsa ona karşı korumalıdır. sırf annesidir diye kıza yaptığı haksızlıkları görmezden gelmemelidir. annesini bu konuda uyarmalıdır. sonuçta sevmiş ki evlenmiş ve annesinin de buna saygılı olması gerekir. ama gelinde kötü olabilir. çöcuğun yüzüne gülüp ailesine kötü davranabilir bu yüzden erkeğin biraz gözü açık olması gerekir saf olursa kimin haklı kimin haksız olduğunu anlatamaz.

0

yerine göre değişir.
olayın ne olduğuna göre değişir.
kimin haklı olduğuna göre değişir.
ama elbette anne içten içe daha önemlidir her zaman.

0

erkekler bu soruya anne der eve anne ayrıdır bende bir anneyim . ama siz evlenince artık başka bir aileniz de oluyor bunu neden anlayıp öyle davranmiyorsunuz. kayınpederm çok güzel diyor eşime ben annen geciciyiz sen karınla yaslanicaksin kıymet bilmiyor diye biraz evlenip aile kurduklarını anlasalar ne güzel olurdu .

0

ikiside baştacıdır lakin anne herşeyden önce gelir benim düşüncem geregi anne tektir tıpkı vatan gibi