0

mahalle mektebi . selanik rüstiyesi. şemsi efendi okulu. harp okulu

0

mahlle mektebi ve harp okulu manastır askeri okulu

0

mahalle mektebi selanik askeri ruştiyesi ve harp okulu şuan aklımdaki okudu okullardır,devamı aklımda degil..

0

1mahalle mektebi selanik selanik şemsi efendi okulu selanik mülkiye rüştiyesi selanik askeri rüştiyesi manastır askeri idadesi harp okulu harp akedemisi

0

mustafa kemal atatürk ilk önce mahalle mektebinde okumuştur sonra ise babasının isteği üzerine şemsi efendi okuluna yazdırıldı daha sonrasında selanik mülkiye rüştiyesi bu okulla kalmayıp askeri okullarına selanik askeri rüştüyesiyle devam etmiştir. sonrasında manastır askeri idadisi sonra harp okulu ve harp idadisiyle ulu önder atatürk yetişmiş ve ülkemizi canı pahasına kurtarmıştır saygıyla anıyoruz.

0

atatürk önce mahalle mektebinde okul hayatına başlamıştır ancak çok geçmeden çağdaş eğitim veren şemsi efendi ilkokuluna devam etmiştir. buradan sonra selanik askeri rüştiyesine arkasından da askeri rüştiye ye devam etti. devamında manastır askeri idadisine gitmiştir. burayı da başarı ile noktalayarak harp okuluna gitmiştir. buradan teğmen olarak mezun olup harp akademisine gitti. kurmay yüzbaşı olarak da buradan mezun olmuştur ve okul hayatını tamamlamış ancak okumayı hiç bırakmamıştır.

0

mustafa kemal atatürk ilk önce mahalle mektebinde okumuştur.
ardından şemsi efendi ilkokulunda okumaya devam etmiştir.
daha sonra selanik askeri lisesine geçmiştir.
ondan sonra harp okulunda eğitimine devam etmiştir.
ardından manastırda askeri idadisinde okumuştur.lise yi bitirdikten sonra istanbul harp akademisinde eğitimini bitirip askerliğe girmiştir.şu anda cumhuriyetimizin sonuna dek olması onun sayesindedir.

0

mustafa kemal atatürk'ün gittiği okullar sırasıyla şöyledir.atatürk ilk önce mahalle mektebine gitmiştir.bu okula annesinin isteği üzerine gitmiştir. selanik' te olan bu okul atatürk 'ün okul hayatının başladığı ilk okuldu.
şemsi efendi okulu atatürk 'ün ilk okulu bitirdiği yerdir.babası mahalles mektebinden alarak bu okula yazdırmıştır.bu okulda selanik'te yer almaktaydı. babası vefat edince annesiyle beraber çiftiğe gitmiştir ve fazla vakit kaybetmeden selanik mülkiye rüştiyesine başlamıştır.okulda yaşadığı olay yüzünden askeri rüştiyeye başvurur. bu okulda matematik öğretmeni kendiisine kemal ismini verdi.mustafa kemal atatürk selanik askeri rüştiyesini bitirdikten sonra manastır askeri idadisine gitti.burada ömer naci ve fethi okyar ile tanıştı.manastır askeri idadisini başarı ile bitirdikten sonra istanbul harp okuluna devam etti.başarılı bir okul döneminden sonra teğmen rütbesiyle harp akademisine devam etti.

0

atatürk'ün okuduğu okullar ilk önce annesinin isteği üzerine mahalle mektebi daha sonra babasının isteği üzerine şemsi efendi ilköğretim okulu daha sonra selanik askeri rüştiyesi manastır askeri idadisi harp okulu harp akademisi olmak üzere eğitimini tamamlamıştır eğitimin tamamlandıktan sonra bir asker olarak görevine başlamış ve ilk olarak da trablusgarp savaşı'nda savaşmıştır.

0

mahalle mektebi
şems’i efendi ilkokulu
askeri rüştiye

0

şemsi efendi ilkokulu
askeri lise
mahalle mektebi
askeri rüştiye
harp okulu

0

mahalle mektebi, şemsi efendi ilkokulu, selanik askeri rüştiyesi, manastır askeri idadisi, harp okulu, harp akademisi

0

mahalle mektebi rüştiye okulu daruzade gibi okullarda okudu.atatürk bu dönemin teknolojisiyle okusaydı çok büyük bir bilim adamı olur dünyaya meydan okur türkiye yi medeniyetler seviyesine çıkarır teknolojide dünya lideri yapardı.okuduğu ilkokulda ilkokul öğretmeni senin adın mustafa benim adımda mustafa diyerekten ona mustafa kemal yani kemal ismini verdi.okuduğu askeri okullarda başarı göstermiş bunu kurtuluş savaşında gösterince mükafatlandırılmıl birçok madalya kendisine verilmiştir.onun en önemli silah arkadaşı kazım karabekirdir.kurtuluş savaşında halkın sesi olmuş vatanın düşman işgalinden kurtulmasında büyük pay sahibi olmuş tc hükümeti önderi olmuştur.generalliğe kadar yükseltilmiş ordu görevinden istifa edince halkla kaynaşmış vatan savunması yapmış yurdu düşman işgalinden kurtarmıştır.en büyük gücünü halktan milletten almış milletle birleşerek kurtuluş savaşının zaferle sonuçlanmasını sağlamış ulu önderimiz rehberdir.ilk başarısını trablusgarp savaşında göstermiş burda italyanlara karşı savaşmış .istiklâl savaşının lideri olmasında bu savaş önem arzeder.daha sonra cephelerde düşmana karşı savaşmış düşmana çanakkale gelişmez sözünü söylemiştir.sakarya meydan savaşında düşmanı perişan etmiş sathi öüdafa vardır sözünü söylemiştir.aynı zamanda bize sınavda sorulan tekalif-i öilliye emirlerini kim çıkardı diye sorulunca birçok kişi cevabının tbmm der halbuki bu sorunun cevabı mustafa kemal atatürktür.

0

atatürk'ün okuduğu okullar mahalle mektebi manastır askeri idadisi harp akademisi harp okulu selanik askeri rüştiyesi vb.

0

mustafa kemal atatürk'ün okuduğu okulları ben size şöyle sayım arkadaşlar ilk olarak mahalle mektebinde başladı sonra şemsi efendi okuluna geçti ilkokulu bitirdi orada selanik mülkiye rüştiyesi'nde orta okula başladı ancak mazideki komşusuna etkilenerek ortaokul 3. sınıfa okulunu değiştirdi ve selanik askeri rüştiyesi'ne geçti burada ilk askeri eğitimini alarak okul ortaokuldan mezun oldu manastır askeri idadisinde liseye cebine başladı ondan sonra arkadaşlar harp okulunu bitirdi sonra harp akademisi mezunu askerlik görevine başladı atatürk'ün okulda okuduğu okullar bu kadardır ve bir de bunların yıllarını soracak olursanız mahalle mektebi selanik dedir şemsi efendi okulu selanik'te dir selanik mülkiye rüştiyesi selanik gelir selanik askeri rüştiyesi 1893 ile 1895 arası seramikler manastır askeri idadisi 1895'te 1899 manastır şehri makedonya iğdır harp okulu 13 mart 1899 ile 10 şubat 1009 2 istanbul'dadır harp akademisi 1009 2 11 ocak 1905 istanbul'da okumuştur arkadaşlar.

0

atatürk un okudu okullar toplam 7 tanedir;
1.mahalle mektebi
2.semsi efendi okulu
3.selanik müstiye rüstiyesi
4.selanik askeri rüstiyesi
5.manastır askeri idadisi
6.harp okulu
7.harp akademisi
eğitimini tamamladıktan sonra 1905 yılında kurmay yüzbaşı olarak mezun olmuştur.

0

mustafa kemal atatürk ün okuduğu okullar şunlardır :

1.mahalle mektebi selanik
2. şemsi efendi okulu selanik
3. selanik mülkiye rüştiyesi selanik
4. selanik askeri rüştiyesi selanik
5.manastır askeri idadisi manastır(makedonya)
6. harp okulu istanbul
7.harp akademisi istanbul
ulud önderimiz mustafa kemal atatürk ümüzün okuduğu okullar bunlardır yardımcı olduysam ne mutlu bana .

0

mustafa kemal atatürkün okuduğu okulları şöyle sırayabiliriz
önce mahalle mektebinde başladı. sonra şemsi efendi okuluna yazıldı.1894 selanik te sivil rüştiye (ortaokul) mektebine girdi.fakat ortaokul öğrenimini burada tamamlamadı. askeri rüştiyenin üçüncü sınıfında kayıt oldu mustafa kemalrüştiyeden sonra manastır askeri idadisini daha sonra istanbuldaki harp okulunu bitirip harp akademisini girdi burada yüzbaşı olarak ordu saflarına katıldı
mustafa kemal selanik mülkiye rüştiyesine kaydoldu ve 1893 yılında selanik askeri rüştiyesi ne girdi bu okulu matematik öğretmeni yüzbaşı üsküplü mustafa sabri bey kemal adını iilave etti fransızca öğretmeni yüzbaşı nakiyuddin bey (yücekök) özgürlük düşüncesiyle mustfa kemalin düşünce yapısını etkiledi mustafa kemal kuleli askeri idadisi girmeyi düşündüyse de ona ağabeylik yapan selanikli bir subay hasan beyin tavsiyesine uyarak manastır askeri idadisi ne kaydoldu 1896-1899 yıllarında okuduğu manastır askeri idadisi nde tarih öğretmeni kolağası mehmet fethi bey (bilge) mustafa kemal efendinin tar,he olan merakını güüçlendiridi bu okulu ikincilikle bitirdi 13 mart 1899 da istanbulda mekteb-i harbiye-i şahane (harp okulu ) na girdi birinci sınıf 27. ikinci sınıf 11. üçüncü sınıf 1902 de mülazm (teğmen) rütbesiyle 549 kişi arasından piyade sınıf sekizincisi (1317-p.8) olarak bitirdi akabinde erkan_ı harbiye mektebi harp akademisi ne devam etti ve 11 ocak 1905 te kurmay yüzbaşı rütbesiyle bitirdi
sırasıyla atatürkün gittiği okullar şehirleri ve tarihleri aşağıdaki gibidir
mahalle mektebi (selanik)
şemsi efendi okulu selanik)
selanik mülkiye rüştiyesi (selanik)
selanik askeri rüştiyesi 1893-1895 (selanik)
manastır askeri idadisi 1895-1899 manastır şehri makedonya
harp okulu 13 mart 1899-10 şubat 1902 (istanbul)
harp akademisi 1902-11 ocak 1905 (istanbul)

0

mustafa kemal atatürk
mahalle mektebi
şemsi efendi okulu
selanik mülkiye rüştiyesi
selanik askeriye rüştiyesi
manastır askeri idadisi
harp okulu
harp akedemisinden mezun olmuştur
eğitim öpretim yılını tamamlamıştır

0

merhaba
atatürk'ün okuduğu mektepler
>mahalle mektebi
>şemsi efendi
>selanik mülkiye rüâtiyesi
>selanik askeri rüştiyesi
>manastır askeri idadisi
> harp okulu
>ist harp akademisi'nden
kurmay yüzbaşı olarak bitirmiştir.