0

okumak herkes okuyor diye okunmaz.
üniversite okumak kendini geliştirmek vatanına , milletine hayırlı bir evlat olmak veya yaşam şartlarını yerine getirmek iyi bir yere gelmek için okunur.
ama şu an bizim ülkemizde üniversite okumak zorunlu bir hale geldiği gibi.
adamlar üniversite okumayan ay devletten tut en ufak bir şeyi artık işlemlerle bile en düşük lise ve üniversite mezunu iş alımları yapıyor ; peki bu kadar işsiz bu kadar üniversite okuyup da işsiz kalan insanlar ne olacak.
herkes üniversite okusa bile fabrikada orada burada çalışmaya devam edecek.
çünkü bizim ülkemizde yeterince üniversiteliler için yeterince okuyanlar için iş olanakları yok daha çok torpilin olursa dayının olursa çevrenin olursa ancak bir noktaya gire biliyorsun veya vara bilirsin .
ben kendimden örnek vereyim mesela ben şu an turizm okuyorum ama turizm'in önemli sadece otellerde çalışıp hamallık yapmak tanıdığın olursa çalıştığın otelde bir tık bir yere gidebilirsin.
ülkemizde herşey torpil olunca maalesef ki üniversite okumanın da pek anlamı kalmıyor .
örneğin yurtdışındaki okullarda adam yeteneği alıp kiminle yeteneği varsa ona göre yerleştirilirken bizim sadece sınav sistemi.
sonra gelişmeyiz tabiki de .

1

çok saçma bir şey olur bu, herkes okuduğu için üniversite okunur muymuş? insanlar geleceklerinde hayatlarını idame ettirebilmek için bir meslek sahibi olmak zorundadır. ve bu düşündükleri mesleklerinin eğitimini de almak için bir üst seviyede olan üniversitede bu branşta okumak gereklidir bilirler.
üniversite sınavlarında o bölüme girebilecek geçerli not alan ve o bölümü tercih edenlerin arasından okul kontenjanına girebilenler burada okumaya hak kazanırlar.
hayatın içinde bir yeriniz, çizginiz, makamınız ya da değerinizin olmasında etkilidir üniversite eğitimi. herkes keşke okusaydı, herkes okusun da diliyorum.

0

evet. bu devirde okuyan da iş bulamazken okumayanlar hiç bulamaz. üniversite okunmalı, ama bi tane yetmiyor artık 2-3 tane falan okumak gerek artık

0

herkes okuyor diye diğil bilgi sahibi olup kariyer yapmak için okunması gerekiyor

0

hayır , herkes okuduğu için okumak , eziklik psikolojisi ile ilgili olabilir, toplumdan dışlanmak korkusu yaşayanlar için herkes okudu bende okuyayım diye fikir oluşur.