1

uber mi taksi mi?

96 cevap
0

taksiciler bazen hoş olmayan hareket ve söylemler de bulunuyor, sırf bu yüzden bile uber tercihim olur.insana saygı şart, bu konuda bazı taksiciler de bilinçlenirse sevinirim.

0

uber daha iyş bence. ben taksicilere güvenemiyorum.

0

uber çünkü kaliteli güler yüzlü ve samimi bir şekilde hizmet veriliyor bizim taksici dayılar gibi değiller yani kısacası pekala taksi bizim ülkenin ama maalesef uberdeki hizmet bizim taksicilerimizde yok kimse darılmasın gücenmesin.

1

ikisiyle sadece birer yolculuk yapmak, uber cevabı vermek için yeterlidir..

0

biz ogrenciyiz ne uber ne taksi sadece dolmus

0

bana göre de de rahat olduğu için ve konforlu olduğu için benim de tercihim uberden yana ve huber daha konu alımlı daha sıhhatli daha güzel

0

şimdi uber mi ? taksi mi ? diye sorar sanız benim cevabim uber olur. tamam eyvallah yıllardır taksi vardı. mutlaka onların yardımlarını ben hiçe sayamam ama artık işin cılkı cıktı. hepsi için demiyorum ama çoğu için bunu kesinlikle söyleye bilirim. insanı dolandırma derdindeler. hadi hepsini geçtim . eğer kalkıp da ben kısa mesafe ye gideceğim için adam bana ben o tarafa gitmeyeceğim ya hem zaten mesaim de bitiyor karşı ya geçmem lazım falan tarzın da cümleler duymuyor değilim. hayır benim alamadığım. her defasın da farklı cümleler nasil kuruyorlar götürmemek. o soruyu sorduğum da saniyeler için de adam bi beyin fırtınası yapıyor sonra tak diye cevabı yapıştırıyor. işte ne bileyim . bi tanıdığı alacağım. ve ya özel olarak geldim ben devam li müşteri mi bekliyorum falan veya şura dan alacağım. ya gibi gibi bu soruların cevaplarını cogalta biliriz. hem zaten önemli olan insanlık yapmak. saniyenin bin de biri gibi kısa bir süre de sorulara cevap vererek istemediğin bir yer oldu mu başından müşteriyi savmak değil bence, böyle olmamalı ama yetkililer de artık buna çözüm bulamıyorlar. aslın da çözüm geliyor du uber sayesin de ama onu da taksiciler kendi zorbalıkla rı ile kabadayilikla rı ile adamları ekmek parasından ettiler. bi de diyorlar ki taksiciler kendileri için uber bizim ekmeğimize engel oluyorlar falan, lan diyecem olmayacak senin kazandığın ekmek parası da uber ciler babalarının hayrına mi çalışıyor onlar da ekmek parası nin derdindeler. sen kazanıyorsan bırak onlar da kazansın. neyse konuşulacak çok şey var bence ama neyse bir sürü yobaz sürüsü taksicilik yaparken ve başıma gelmiyor ama tv den de gördüğüm kadarıyla ahlaksızlık ve şerefsizlik bunlar da hatti aşmışken biz bırakın insanlıktan bahsetmeyi kendimiz den utanmamiz lazim. tabi yanlış olmasın taksicilerin arasın da da çok delikanlı kişiler var. adam mert bir şekilde görevini yapıyor. hakkı hukuku da biliyor ve ona göre hareket ediyor. onları bu çerçeveden uzak tutuyorum. öğle kişilere helal olsun. iyi aile çocuğu olarak yetişmişler ve görevlerini de ona göre yapıyorlar. ama işte çürük elmalar hep topluluklar da mevcut olacak ne yazık ki . neyse velhasılı ben aslın da rekabet olsun diye ikisinin de çalışmasını isterim ama olur mu olmaz mı bilemem. ve benim görüşüm rekabet her zaman müşteriye yarayacağını da düşünmekteyim. inşaallah bir an önce düzelir bu sıkıntılar. herkes kendi kazancının derdin de olur ve başkasına ilişmez. hadin kolay gelsin ve herkese günaydın.

1

uber korunaklı ve rahat bir araçtır şoförler saygı çerçevesi içinde konuşur gideceğiniz yere kadar bırakır. taksiler de bazı şoförler çok ters davrandığı oluyor bazıları ise saatli çalıştığını söyleyerek hızlı bir şekilde gitmeye başlıyor ve bazı taksiciler kendileri bilerek yolları uzatarak gidiyorlar ve yol paralarını ikiye katlıyorlar. ama bazıları da vardır ki halden anlayan insanlar yani hepsi bir değil yanlış anlaşılma olmasın taksicilerin de işleri zordur haberlerde duyduğumuz gibi taksicilere kafa tutan insanlar mı dersin geceleri içip sızan insanlar taksiye binip taksiciye laf dalaşına girmesi gibi olaylarda ortaya çıkıyor.

1

taksi ya da ubere çok ihtiyaç duymasam da bir tercih yapmam gerekirse kesinlikle uberi tercih ederim. bir sektörde sadece belirli bir kesimin tekelinde olunmasından haz etmiyorum.taksicilerin yaptıkları kaba davranışlar gerçekten çok sinir bozucuydu. sonuçta herkes ekmeğinin peşinde yani ister taksiyi tercih ederiz ister uberi tercih ederiz.bu durumun taksicileri bu kadar rahatsız etmesi zaten kendi eksikliklerini çok fazla farkında olduklarının bir göstergesidir bence.taksiciler yolcu beğenmiyor kısa mesafeye yolcu götürmek istemiyor elimizde bir yük olduğu zaman tenezzül edip bagaja koymuyorlar bile bazen.tabii her meslekte olduğu gibi taksicilerin içinde de işini gayet iyi yapan insanlar da vardır. hakkını yiyemem ama uber uygulaması gerçekten çok iyiydi. belirlenen noktadan istediğiniz saatte gelip alıyorlar ayrıca saygılı kılık kıyafetine özen gösteren ağızları düzgün olan çalışanları çalıştırıyorlar.imajları gayet güzel görünüyor dışarıda tabii içini bilemeyeceğim çünkü daha önce hiç kullanmadım ama araç kalitesi olsun konforu olsun şoförlerin saygısı olsun gördüğüm ve anlatıldığı kadarı ile taksiye bin basan bir sistemdi.

0

ben ne kadar küçük bir şehirde de yaşasam, takside kullanmasam bile uber diyorum. çünkü evinden alıp evine bırakıyor, gideceğin yer yakın bile olsa her türlü seni gideceğin yere götürüyor, taksi şöförleri kısa mesafeye gideceğim dediğinde kontağı açmam diyerek müşteriyi reddediyor, uber öyle mi her nereye gitmek istersen iste götürüyor. konfor açısından tabiki uber. ödeme konusunda taksiciler 8 lira tuttuysa, 10 lira veriyorsun üstünü vermekten acizler ama uber öyle mi yol ücreti ne kadarsa o kadar paradını alıyor zaten uygulamaları üzerinden kredi kartı ile ödemede yapabiliyorsun zaten. taksiciler çok fazla konuşmakta sanki eski zamanlarda mahallenin kadınların mahalle kaldırımlarında toplanıp çene yaparlarmış ya aynı taksicilerde öyle yanında biriyle binsen, yanındakine birşeyler söylediğinde hemen konuşmaya dahil oluyorlar, özel hayatlarını anlatmaya başlıyorlar, bsbane senin özel hayatından sen yoluna bak, uber de hiç konuşma geçmiyor desek nile yalan söylemiyor oluruz.

1

benc uber ve taksi arasından uberi seçiyorum.çünkü uberde rahatlik felan taksiye göre tabikide daha güzeldir.fiyatlarda biraz fazla olabilir fakat harbiden diyorum para verdiğinize değer.çünkü uberdeki rahatligi hic bir takside bulamazsınız.taksi sevmememin sebebide genellikle çok çakal oluyorlar ve bir takim dolandiricilis isleri yapiyorlar.bi ara amcam bize gelicekti metrodan indikten sonra eşyaları çok diye bizide rahatsiz etmek istememis gitmis taksiye binmis bizim evde metro ile yakındır yani taksiye felan gerek yok arada eşyan çoksa binebilirsin yani her neyse taksici amcami sagolsun guzelcene bisikletle tur atar gibi 2 3 turla getirmis bizim buraya.ben bu olaydan sonra saten artik taksilerden sogudum.bundan dolayı uber diyorum.

0

denk geldigi sürece kesinlikle uber daha rahat konforlu ve makul bir tercihtir.

0

uber çünkü bizim taksilerimizden daha üst seviyede hizmet veriliyor

0

uber tabiki.taksicilerimiz terbiyesiz,seviyesiz insanlardan oluşuyor.

0

taksiler ve aberler artık çok tartışılıyor istanbul'da yaşadığım için ikisini de çok duyuyorum ve çok görüyorum kullananlar çok fazla ikisine de taksimi var mı sorusuna verebileceğim cevap.
taksiciler kusura bakmasın ama kesinlikle uber diyorum. çalışanların nezaketi konuşması iş etikleri için uygun ve saygılı insanlar. istanbulda yaşadığım için taksileri çokça kullanıyorum. birgün taksi durduğumda bana bir yere gideceğini o yolun üstündeyse bırakırım dedi ama nasıl bir tabirle sanki adama otostop çektim de bana dilenci muamelesi yapıyor. zaten sapığı belalısı gırla sarı taksilerde.. tabi ki genelleme yapmıyorum ama bir valiz alacaksın arabanın bagajına atacaksın yani evet peki bu görevinin dışında belki ama bu müşteri memnuniyeti demektir. sarı taksiler yakın bir yere gidilecekse taksimetre bile açmıyor yani ne demek istediğimi anladınız.bir şekilde dolancılık.. hey sarı taksiler kendinize gelin hele de şu haberi okuduğumda çok mutlu olmuştum. artık müşterileri geri çeviren taksilere cezai işlem uygulanacakmış harika

0

taksi yıllarca alışılmış bir kültür olsa da uber daha uygun bir seçimdir.fiyat tarifesi pek farklı değildir ama uber uygulamasının sağladığı çeşitli özelliklerle daha kullanışlıdır diye düşünüyorum.

0

uber hem daha uygun hem daha avantajlı taksiler genellikle insanları dolandırmak üzerine kurulu antalya'ya gittiğim zaman öğrendim otogar ile otel arası 10 dakika ama ödenen tutar 50 lira ne yaktı arkadaş bu araba altın falan mı?

0

uberi etraftan duyduğum kadarıyla taksilerin işlerini zorlaştırıyor, onların para kazanmasını engelliyor. benim öğrendiğim kadarıyla. ubere hiç binmedim hep taksi kullanıyorum bir de istanbul'da yaşadığım için yani istanbul'da okuduğum için genellikle taksiyle otobüslerle ulaşım yapıyorum. taksi benim işime çok kolaylaştırıyor çünkü otobüste gidince ayakta kalma olasılığı şok her duraktan önce duruyorsunuz ama takside derdiniz yok biliyorsunuz gideceğiniz yere kadar götürüyor sizi sadece fazla para alıyor buna değer mi değer çünkü taksiciler de evine ekmek götürüyor para götürüyor bu yüzden ben uber yerine taksiye seçiyorum. yani taksi mi otobüs mü derseniz elbette taksiyi seçerim.

0

geleneksel sarı taksi her zaman tercihim

0

uber tabi ki.
yurdum taksicilerine seslenmek istiyorum kendinize bir sorun bu insanlar neden uber istiyor neden bizi istemiyorlar biz napıyoruz nasıl davranıyoruz suçumuz ne diye bir düşünün lütfen