0

ben tabiki okula basladıgımızda hepimiz uysaldik ama sonrasında arkdaslarla içli dıslı olunca genelde ortaokulda dahada yaramazdık gercek bu ama sonrasında ise ogretmenler uyarıyordu mısket futbolcu kartları futbol gıbı etkınlıkler yapıyorduk tabıkı.benimde birgun normalde hergun okula oyuncu kartı getırıorduk normalde sonrasında ıse ogun gene getırdım sonra benım kalecı eldıvenlerının ıcındeydı kartlar hocalar dedıkı getıren varmı dedı bızde yok dedık ama sonrasında arama yapınca kalecı eldıvenlerının ıcınde bulundu sonrasında zaten kac kere uyarmıslardı dınlemedık mudur odasına 3 kişiydik gittik sonrasında hoca dedi kac kere uyardım dınlemedık adama sesımız cıkmadı sonrasında dedı bakın sımdık napıyım sıze dedı zaten lazdı geldı 3 kısıyede 1 sagdan 1 soldan 2 tokat attı ama 1. tokat 2. tokatı atmadan yettı zaten ama 2sınıde attı yanı buda bize ders oldu hanı gercekden o zaman anlamıstıkkkı gelmemesı gerekıyordu dayakda ıyı yıdık buda yanımıza kar kaldı dahda yapmadık bırsey ilk ve son dayagım olmustu bu durum benım.

0

ben okul müdüründen tokat yemiştim ama sucluydum yani sucumu biliyordum

0

benim ilkokulda nazım diye bir fen hocam vardı adam psikopattı. nefes alıyoruz diye döverdi bizi. o bitti liseye geçtik. meslek lisesi. atölye hocamız da nazımı aratmadı. adam ruh hastası çıktı. arkadaşın çenesinde bir tel çıktı diye sen nasıl sakal bırakırsın diye yarım saat dövmüştü. sabahları sıra olurduk üst araması yapardı birimizde sigara çıkardı neden sigara var diye döverdi, birimizde çakmak çıkardı niye çakmak var diye döverdi, birimizde hiç bişey çıkmazdı neden hiç bişey yok sende sen salakmısın diye döverdi. yani döverdi adam. bunu hobi olarak yapardı canı sıkılırdı odasına çağırıp sebepsiz döverdi. e bizde diplomayı alınca arabasına özel bir mesaj bıraktık 4 senin acısı olarak. :)

0

ya atmaz mi hemde nasıl doverdi bizim zamanımızda öğretmenler bırak dövmeyi parmak uclarimizda sıra ginanceker di ah ne zalimi o zamanlar ogretmenler şimdi yapımlarda görsünler atılırlar hemennmeslekten

0

evet maalesef sigaradan dolayı yakalanıp dayak yemişliğim olmuştur lise döneminde. müdür yardımcımız değişik bir adamdı fazla öfkeliydi . lavaboya sigara içerken hocaya yakalandık sonra müdür yardımcısının odasına götürdüler üzerimiz arandı vs. derken tokat yedik basbayağ dayak yemiştik tokatla sınırlı kalsa iyiydi .)

1

gerçekten eskiden öğretmenlerimiz vurunca ses çıkarmıyorduk sessiz kalıyorduk ya da normal karşılıyorduk gerçekten de çok kötü öğretmenler var gerçi hala var ama en azından artık tepki gösteriliyor. benim ilkokul hocam sürekli cetveller elimize vururdu biri hata yaptıysa sıra dayağına çekerdi. özellikle sıra dayağına çekerken ellerimizle parmaklarımızla birleştirip tırnaklarımıza vururdu. onlar yüzünden okuldan soğuduğumuz zamanlar oldu yazık bunlara eğitimci demek bile utanç verici gerçekten.

1

evet hatta bana uykuda vurmuş da haberim olmamış. ben yurtta kalıyordum ve okuma saatinde uyumuşum hoca gelip bana vurmuş ama ben uyanınca haberim oldu.bide hiç unutmuyorum öğretmenim haksız yere bana vurmuştu.

1

ben öğrenitim hayatımda öğretmenlerim hiç biri dayak ile ilgili birsey yapmadi, ben biraz uysal biriydim pek yaramazlık yapmazdım. ama askerde kendi hatam yüzünden bir komutandan bir tokat yemiştim.

0

ilkokulda okurken yerlerde tekmelemişti beni hoca

1

öğretmenim bana hiç tokat atmadı ancak tahta cetvelle ellerimin içine vurdu.

1

eskiden resmen öğretmenlerimizi bizi dövüyolardı ve biz okuldan atılacagız diye sesimizi çıkarmazdık.bikeresinde hocamız ödev vermişti yarın kontrol edicem demişti ve o gün geldiğinde ben ödevimi yapmamıştım.ögretmenimiz ödevleri kontrol ediyor sıra bana gelince ortada ödev felan görmeyince bana ögretmen masasının yanına gitmemi söyledi daha sonra 2 kişiyi daha ödevini yapmadığı için benim yanıma gönderdi.sonra ögretmen yanımıza geldi ilk diğer arkadaşalarımın faullerinden tutup yukarı dogru cekıyodu cocukların gozlerınden yaş gelıyodu aynısını banada yaptı ve ben o zaman ağlamıştım inanılmaz bi acısı vardır 1 ödev yapmadık diye insana bu yapılır mı.tokat atsa yine neyse faullerimizden tutup yukarı çekmesi tokattan 10 kat daha acı vericiydi okuldan atılcagımız korkusuyla kimseye bişey demedım şimdi olsaydı o ögretmenın ellerini kırardım ders anlatacagı yerde bize doğruyu gösterecegi yerde canımızı acıtıyordu.ögretmenlere karşı halen ön yargılarım var yakınımdan bir ögrenciye öyle bişey oldugunda bana söylemelerini istiyorum şuana kadar hep böyle geçti.çok kötü bi durum

1

öğretmenimiz hiç tokat atmadımı diye sorsak yalan olmaz 80 li olanlar bilirler eskiden bırak tokadı sıra dayağı diye birşey vardı hiç suçun olmasa dahi birileri yüzünden dayak yerdik oda parmaklarımızın ucuna ucuna şidiki öğretmenler vursun da görsünler sürünürle valla eskiden bu olayların üstünde durulmazdı veya anlatılmazdı biz çocuk olsak ta normalmış gibi görürdük ama şimdi çocuklarda bilinçli bence çokda iyi hiç kimsenin kimseye vurma hakkı yoktur bana birşey öğretsede zaten öğretmek güzel sözle anlayışla olur dayakla kimse kimseye bir şey öğretemez.

1

ben uslu ve sakin bir çocuktum.tüm hocalar beni severdi.

1

evet cok yedim yemedigim tokat yemedigim sac kesmesi ve yuzukle kafa vurma araba kontagiyla kafama vurdular ve ben birinci siniftan basladim 2 kadar dayak yemedim geldim 3 sinifa artik alistim ortama kavga ediyordum ve artik bazen dayak yemedim ama bir kere odev yapmadim diye yuzukle kafama vurdular bir kere 4 sinifa geldim galiba kiyafet icin her ofretmenden yemedigim dayak yoktu cunku 5 geldim kuran dersi fazla bilmedigim icin eliyle sacimi tutup cekiyordu bir kadin ofretmen 2 yine kurani kerim ogretmeni yine sinifta bazen konusuyorduk kemer kimde var hemen arkadalslqr bende var cikariyordu kemeri bize geliyordu kemeri alip elinizi acin aciyorduk jemerle elimize vuruyordu elim kizarana kadr vuruyordu ve bana ama bu ogretmenler cok tehlikeli ve insanlar cocugunu dovmuyorlar kiymiyorlar bisey yapamiyorlar ama ofretmenler dovuyor

beni doven butun ogretmenlerin allah belasini versin insallah
sizde katiliyormusunuz????,??????????

1

benim ilkokulda bir tane sınıfı öğretmenim vardı o zamanlar biz köyde okuyorduk ve yani 12345 sınıflar aynı sınıftaydı normal olarak daha yani ses oluyordu gürültülü öğretmenin de buna sinirleniyordu mesela benimle konuştum bana tokat atıyordu öbürünü konuştuğu birine tokat atıyordu ödevlerimi yapmadığımda soru sorduğunda bilemediğin de hep dayak atıyordu bana tokat atıyordu ağlıyordum ama ne çare o zaman dayak atmak serbesti ama şimdi atamıyorlar ama ben eski öğretmenime hakkımı helal etmiyorum çünkü dövüyordu yani bence dövmek hiç iyi bir şey değil diyorum

1

tokat yemedim hic bir ogretmenimden. fakat ilkokul 4. sınıfta ıngılizce ogretmeni siniftaki yaramazlar fena kızdırmisti. onlarin yuzunden hepimizi sira dayagina tuttu ogretmen. bayandi eline cetveli aldi sira sira tek tek gezdi herkesin parmaklarini birlestirmesini isteyip vurmustu. ilk defa o zmn bi öğretmenden şiddet görmüştüm.

1

benim hocalarım öğretmenlerim hep iyi insanlardı hiç birinden şiddet görmedim hepsini çok severdim