0

yani rezene çayı bir çok şeye faydası var. mesela uyku düzenini düzeltiyor, mide rahatsızlığına iyi geliyor, bağışıklık sistemini çalıştırıyor. mesela benim oğlum daha çok küçük 14 aylık ben onlar rezene veriyorum mesela rahatlıyor gerçekten de rezene rahatlatma konusunda çok iyi yani ama en çok işe yarayan bağışıklık sistemini çalıştırması ve uyku yapması rahatlatması yani çünkü bebeğim den dolayı biliyorum.

1

rezene çayı bilindiği üzere en fazla hazımsızlığa ve mideye iyi gelen bir bitki çayıdır. özellikle bebeklerin gazları olduğu zaman rezene çayı verirler ve gerçekten hem gazların alır hem de sakinleştirici etkisi sayesinde bebeklerin daha rahat ve huzurlu bir uyku uyumalarını sağlar.
rezene çayı ayrıca metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye ve yağların çok daha hızlı bir şekilde yakılmasına yardımcı olan bir çaydır.
rezene ayrıca kan temizleme özelliğine de sahip bir çaydır.düzenli olarak içildiği zaman vücudumuzda bulunan bakteri ve virüsler ile savaşır ayrıca böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar ve güçlendirir.
içeriğinde bulunan antioksidanlar ve vitaminler sayesinde kalpteki tıkalı damarları temizler ve kalp sağlığı açısından da faydalı olur.
bebeklerde olduğu gibi yetişkinlerde de hazımsızlık, gaz ve kabızlık gibi sorunlara iyi gelir ayrıca mide yanmasına hafifletir ve böbreklerde bulunan iltihap ve ağrı için de oldukça yararlı bir bitkidir. sindirim kaslarını da rahatlattığı için rezene içmek kabızlık sorununa da iyi gelecektir. boşaltım sistemini rahatlattığı için vücudunuzdaki toksinleri vücudunuzdan temizleyecektir. bu sayede vücudunuz temizlenecek ve detoks etkisi sağlayacaktır.
bunların dışında rezene çayının doğal yollardan ağız kokusunu gidermek gibi önemli bir etkisi de vardır. kötü kokan nefesinizi ferahlatır ve ağızda bulunan kötü bakterileri temizler ve antibakteriyel özelliği sayesinde nefesimizin çok daha güzel kokmasına yardımcı olur.yatmadan önce veya uyandığımız zaman içeceğiniz rezene çayı sayesinde özellikle sabahları yaşanan kötü ağız sorunlarından kurtulmanız mümkün olacaktır.
rezene çayı adet sancılarında hafifletici bir etkiye sahiptir. adet akışını canlandırır ve adet döngüsü düzenleyici içeriğe sahiptir.
rezene çayının zekaya da faydası olduğu yapılan araştırmalarla tespit edilmiş bir durumdur. her gün düzenli olarak içeceğiniz rezene çayı sayesinde zeka seviyenizi de arttırmanız mümkündür.
yine düzenli olarak tüketmiş olduğunuz rezene çayı sayesinde hormon seviyelerinin dengelenir. bu sayede özellikle kadınlarda küçük göğüs problemine bile iyi geldiği söylenmektedir. adeti düzenler ve özellikle emziren annelerde süt üretimini artırmaya yardımcı olur.
tabii ki her sağlığa faydalı olan şey gibi rezeneyi de çok fazla tükettiğimiz zaman bazı zararlar ile karşılaşabilirsiniz.
bunlardan bazıları ise şöyledir.aşırı şekilde rezene çayı içtiğiniz zaman özellikle mide bulantısı ,kusma ve baş ağrısı gibi sorunlar yaşayabilirsiniz .
ciltte döküntüler ve kızarıklıklar ayrıca alerji benzeri şeyler yaşayabilirsiniz.
rezenenin kasları gevşetici etkisi de olduğu için özellikle gebelik döneminde rezene içmekten uzak durmalısınız.
özellikle rezene çayının uyarıcı etkisinden dolayı epilepsi hastalarının içerisinde rezene bulunan hiçbir şeyi tüketmemeleri gereklidir.
bunların dışında özellikle meme ve rahim kanseri sorunu yaşayan kadınların ve herhangi bir kanser hastalığına sahip olan kişilerin de rezeneden uzak durmaları gerekli.

1

kansızlığa iyi gelir, astıma iyi gelir , hazımsızlığın giderilmesini sağlar