0

gelişmiş nüfusa sahip ülkelerin özellikleri; yaşam standartları ve refah düzeyleri yüksektir. çünkü kendileeine yetecek kadar nüfusları vardır. diğer gelişmemiş ülkelere göre daha mutludurlar. ayrıca doğum ve ölüm oranları düşüktür. ortalama yaşam süresi buna bağlı olarak uzun olur. erken ölümler nadir görülür. nüfus artış hızı azdır, az doğarlar. dengeli şekilde giderler. nüfusu arttırıcı nüfus politikaları uygularlar, nüfusun dağılışını beşeri faktörler etkiler. yani isanlar nerede daha rahat yaşıyorsa, çalışıyorsa oraya gider. eğitim, sağlık altyapı hizmetleri oldukça gelişmiştir. nitelikli insanlar yetişir çünkü nüfus dengelidir. bu ülkelerde kişi başına düşen doktor sayısı fazladır. okuryazarlık oranı yüksektir, herkes okumuştur genellikle. bebek ölüm oranları azdır. okunan dergi ve gazete fazladır, çünkü bilinçli insanlar yetişmiştir. tarımda bile modern yöntemler kullanırlar. kentleşme oranı çok yüksektir, nüfusun çoğunluğu köylerde değil kentlerde yaşar. enerji üretimi ve tüketimi çok fazladır. kişi başına düşen milli gelir yine fazladır dış göçler ile gelenler, gidenlere göre çoktur, gelişmiş ülkeyi kimse terk etmez, daha çok rağbet görür bu ülkeler. çalışan nüfus en fazla hizmet sektöründedir. öğretmen, hemşire, doktor, vb.

0

gelişmiş bir ülkenin en önemli özelliği insanların okumuş olmasıdır.burada kadınlar dahi okuyorlar ve genellikle çocuk oranları azalıyor kadınlar çalıştığı için. ölüm oranları azdır çünkü insanlar çok geniştir sağlık konusunda sürekli dengeli ve düzenli beslenirler.insanlar bakabileceği kadar çocuk yaparlar çünkü çok bilmiş dediler bu konuda bakamayacağı çocuğu iş bir şekilde yapmazlar herkes okuduğu için bu konularda çok bilinçli. kadınlar daha çok gelişmiş ülkelerde çalışırlar kadınlara çok değer verilir burada.istihdam çok yüksektir ekonomik açıdan hiçbir şekilde sıkıntı çekmezler çünkü kadınlarda çalıştığı için evde ev hanımı da yapmadığı için genellikle çalışırlar ve ekonomide bu durumda çok yükselir. herkesin neredeyse bir evi vardır arabası vardır ki insanlardan.ömürleri uzundur sağlıklı ve dengeli beslenmeleri için sürekli spor yaparlar yürüyüş yaparlar her sabah.bu insanlar özellikle de kitap okumayı çok severler aynı japonya'daki gibi gelişmiş ülkelerde sürekli kitap okurlar ve kendilerini geliştirirler. genel anlamda gelişmiş ülkelerin nüfus özellikleri bunlardır.

0

gelişmiş bir ülkenin nüfusunda çocuk ölümleri az, insan ömrü uzun ve sağlıklı olur. çok çocuklu aileler yerine bakabilecek kadar çocuk dünyaya getirilir, sanayi gelişmiştir, eğitim ve öğretim oranı yüksektir.