0

bir yerin gelişmiş olduğunu insanların kültür seviyesinden anlarsın. bir yerde yobaz insanlar varsa ve ortalık cehalet akıyorsa orası gelişmemiştir

0

gelişmiş yerleri anlamak için tolumun anlayışına davranışına ve algısına bakmak ilk sırada yer alır. gelişmiş toplumlar baskı uygulamayı sevmez ve özgürlük iradesini çevrelerine aşılarlar. bunun sonucunda ise o toplumun üyeleri daha yaratıcı, üretken ve merakı uyanmış kişiler olur.

0

işte gelişmiş yerlerde yeni binalar teknoloji gibi cok yerler gelişme te başlamışlardır çünkü mesala izmir de seferihisar olarak bir ilçe bir koy olarak tanımlarken gelişime girerek yeni binalar teknoloji gib8 çok gelişmeler olmustur.

0

bir yerde kişi başına düşen milli gelir ne kadar fazla ise orası o kadar gelişmiştir. bir yerin gelişmiş olması demek sadece sanayi ile tarım ile belli olmaz ayrıca oranın eğitim seviyesi, nüfusun dengesine göre de belirlenebilir. sadece bir maddeden gelişmiş veya gelişmemiş diyemeyiz. ortak birçok konunun birleşimi sonucu bir yerin gelişip gelişmediği belirlenir.

0

bu soruyu refah seviyesi olarak cevaplasam en iyisi olacaktır. ne kadar mutluluk o kadar gelişmiş yerleşmelerdir.

0

teknolijisi gelişmişse, eğitimde ünlü bir yerse, güzel öğrenim veren okulları varsa tıp sektöründe gelişmiş, insanların hastalıklarına çare bulunuyorsa yoldan geçen yayalara öncelik tanınıyorsa,insanları birbirine saygı gösteriyorsa o yer gelişmtir ve gelişmeyede devam edicektir.

0

bir yeri gelişmiş olduğunu insanlarının eğitiminden kültüründen o yörenin ekonomisinden,sanayisinden,bilim ve teknolojisinden, insanlara verilen değerinden anlarım.

0

gelişmişlik eğitim seviyesinden cezaevlerinden ve öğretmene verilen değerden anlaşılır... bir ülkede suç oranı az ise o ülke gelişmiş ülkedir. eğitim seviyesi yüksek ise o ülke gelişmiş ülkedir...

0

teknolojisi sanayisi ,insanlar arasındaki ilişleri toplum kültürü ve insanların davranışları gibi bir çok etken üzeriden anlaşılabilir sadece bunlarla sınırlandıramam bir çok farklı örneklerle bunu anlayabiliriz