0

elmasiyla ünlü ilimiz amasya
diğer illerde de üretilen elma coğrafi ve iklim şartları ile alakalı olarak değişkenlik gösterebilir

0

elmasıyla meşhur ilimiz amasyadır sulu ve tatlı elmaları vardır

0

türkiye'mizin o bereketli topraklarında elma meyvesi her yerde yetişir ama amasya'nın elması daha bir sulu daha açık renkli elmalardır.

0

elma diyince akla gelen sehrimiz amasyadır..

0

elmasıyla meşhur şehrimiz amasyadır çok güzel tadı vardır

0

elması ile meşhur olan ilimiz tabii ki de ama sen bunu kime sorsan bilirler. amasya'nın elması gerçekten güzeldir. biraz da sulu oluyor bu şekil yani.

0

amasya ilinin elması çok güzel gerçekten de

0

elmasiyla meshur ilimiz amasya sehrimizdir meshur amasya elmasidir

0

meyve olarak bilinen elma kırmızı yeşil ve sarı çeşitleri vardır. ancak bu çeşitlerin her yöreye has özgü olduğu bilinmektedir. elması ile meşhur olduğu söylenilen ilimiz amasya'dır. amasya elmaları hafif olduğundan küçük ve alacalı bir kırmızılığa sahiptir. bununla birlikte adana ve ısparta'ya özgü elmalar olduğunu söylenmekte ve antalya elmasi sarı olduğu ısparta elmasininda yeşil olduğu söylenmektedir. bunun dışında diğer şehirlerde de elma yetismektedir tabi.

0

amasya ilimiz kendine has elması ile meşhurdur

0

evet elması ile bilinen ilimiz amasya olup ısparta nın da elmasının meşhur olduğunu bilmekte fayda var

0

hem elması hem gülü ile meşhur olan ilimiz batının inci olan isparta ilimiz e ayir olup yılında binler ce ton elma toplanıyor elmalara çok lezzetli filmleri narin dokulgen dır sabunu gül suyu ile farkında lik yaratan muhteşem bir ilimiz

0

elmalar diyarı amasya'dır. minik ve tatlı bir elmaları vardır. elmayı ortadan ikiye kestiğinizde ise içinde bir yıldız simgesi görünür.

0

elmasıyla meşhur ilimiz amasya kentimizdir.