0

ahmet hamdi tanpinarin huzur adlı eseri 4 bölümden oluşur. pskolojik ruh halini fazlasıyla etkileyip insanı büyük ölçüde depresyona sokar.:)ihsan, nuran ,suad ve mümtaz olarak ayrılan bölümler her biri ayrı bir duyguyu yansıtır. bu eseri birçok kişi müzikal roman olarak adlandırmış ve hissedilen o anki ruh hâline dikkat çekmişlerdir.

0

huzur adlı kitap ahmet hamdi tanpınar'ın eseridir.konusu istanbul'da geçer.roman bu yönüyle istanbul'u en güzel portreleyen kitaplar arasında yer alir.huzur,cumhuriyet sonrasında varoluş kavgası veren mümtaz,suat,nurhan ve ihsan karakterleri arasında duygusal ilişkileri,imkansızlıkları konu edinir.2.dunya savaşı patlamak üzeredir mümtaz bunu radyodan duyar ve merdivenlerde yıkılıp kalır.suat elde etmek istediği şeye ulaşmak için sınır tanımayan seytan mı melek mi olduğu şüpheli bir karakterdir.suat intihar eder sonunda.nurhan evlenip ayrılmış dul bir genç kadındır ve mümtaz'a aşıktır ama bu aşkın iyi bir yere varamayacağını düşünüp başka bir mecraya yönelir.yazar ahmet hamdi tanpınar,huzur romanını mümtaz karakteri üzerinden şekillendirir.kitabin adı huzur olsa da karakterler hiç huzuru bulamaz.kitap boyunca istanbul'u gezdirir bize yazar.sahaflarini,balıkçıları,denizi,dalgayı,kuşları ,meyhaneleri mümtaz'in gözleriyle izleriz.kitabı 1948 yılında cumhuriyet gazetesi tefrika etmiştir.

0

türkiye'nin batilasma serüveni daha doğrusu doğu ve batı arasında kalmışlık anlatılıyor . mümtaz ve nuran adlı karakterler arasında geçen çetrefilli bir aşk hikayesi.