1

elektronik kelepçe, bir suçtan ceza almış ama denetimli serbestlik denilen ev hapsi gibi cezası hüküm verilmiş suçlulara takılan aygıt. ayaklarına takılıyor diye biliyorum. ülkemizde 2013 yılından beri geçerli. en son rahip brunson da bunu gördük. belli alanların dışına çıkamıyorlar. suçluya göre bunun alanı belirleniyor. şu kadar kilometre evinin dışına çıkmayacaksın gibi.

0

elektronik kelepçe denetimi çıkanlar için kullanılıyor.. yani denetim serbestlik ve eve hapis olanları yani zaten denetime çıkıldığında ev hapisi almış oluyor ve onun bir saati var. o saatten sonra dışarıya çıkamıyorsun ve belirli bir yere kadar gidebiliyorsun yani uzak yerlere falan gidemiyorsun. evin içine bir telefon falan koyuyorlar yani o elektronik kelepçenin çekmesi için sen uzaklaştığında ötünce hemen orada polisler geliyor zaten seni alıp götürüyor. çünkü benim amcamın falan takılmıştı elektronik kelepçe hiçbir şekilde belirli bir saatten sonra dışarıya çıkamaz ve evin en fazla belirli bir yerine kadar gidebiliyordu diğer türlü olduğunda uyarı geliyor hemen bence çok bir şey bence tüm kader mahkumlarına elektronik kelepçeli bir halde evinde olması daha iyi gibime geliyor. cezaevinde sürünmekten iyidir. hani suçları ağır olan insanlar için demiyorum ama kader mahkumları bence hak ediyor ve kaç senedir de af olmadığından dolayı, çıkmadığından dolayı yani ev hapısı verseler en azında onlar da ailelerine yakın olmuş olur, diye düşünüyorum.

1

elektronik kelepçe, denetimli serbestlikden faydalanan, ev hapsi cezası alan yükümlüler için takılır ve takip sisteminin takıldığı yerden 100 metre uzağa gidince, sistem durumu merkeze bildirir bildiğim kadarıyla.

0

elektronik kelepçe, ev hapsi verilen suçluların evlerinden dışarı çıkmalarını engellemek için ev hapsi cezasına çarptırılan suçlulara takılır. bu sayede suçluların nerede hangi konumda olduklarını polislerin izlemesini kolaylaştırır.

0

belli bir alan dışına cıkmaması gereken kimselere kapalı alanda kalamayan klostrofobisi olan kişilere takılır