0

denizin rengidir huzur ve dinginlik verir, gökyüzünün rengidir özgürlüğü hissettirir. bence bu yüzden genelde en sevilen renk olabilir.

1

çünkü mavi sakinlik ve huzur veriyormuş bir yerde oludum bu yüzden facebook ve twitter bu yizdeb maviymiş ve benimde eb sevdiğim renk mavidir çok severim mavi iyidir ya;)

0

gökyüzünün denizin rengi insanın hayatında en fazla gördüğü renk olduğu için olabilir bilimsel araştırmaya göre en fazla gördüğümüz renk mavi diğer renklerden 10 kat fazlaymış.

0

çünkü mavi gökyüzünün rengidir. mavi huzurdur. sonsuzluğa bakmaktır mavi, gökyüzünün sonsuz, uçsuz bucaksız özgürlüğüdür mavi renk. her insan maviden huzur bulur. çünkü hepimiz aynı gökyüzüne bakıyoruz. ve gökyüzüne bakarken huzur duyuyoruz. iyimserlik getirir mavi. karamsarlığa kapalı bir renktir.güven sorumluluk dürüstlük ve sadakati temsil eder mavi. samimidir, gizemlidir ve sessizdir mavi renk, karşıtlıklara kavgalara karşıdır. huzuru arayan bir renktir. sakinleştirir. nasıl bir deniz kenarına gidip huzur buluyorsak bu mavi rengin ve denizin sonsuzluğunun bir örneğidir.

0

ben de çok severim mavi rengini nikimden belli zaten :) belki de gökyüzünün ya da denizlerin rengi olduğu için olabilir