1

beyaz giymesinden ötürü beyaz ölüm olarak bilinen finlandiyalı 1905 doğumlu keskin nişancıdır. kızıl ordu tarafından beyaz giymesinden ötürü beyaz ölüm lakabı verilmiştir.

0

bembeyaz giyindiği için beyaz ölüm diye bilinen keskin nişancıdır. 705 tane kabul edilmiş vuruşu vardır.

0

17 aralık 1905 tarihi doğumlu, fin keskin nişancısıdır. kızıl ordu tarafından beyaz ölüm lakabıyla tanınıyor. 1939-1940 yılları arasında finlandiya’yı işgal eden ruslara karşı savaşmış. dokuz ayda 505 rus askerini öldürmüş. aslında kaç kişi öldürdüğünden ziyade keskin nişancılığı hangi şartlarda, nasıl yaptığıdır. aslında simo hayha, ruslar ülkesini istila etmeden önce çiftçilik yapıyormuş.
işgalden sonra ülkesine nasıl yardım edebileceğini düşünürken, aklına yanına birkaç kutu yiyecek ve eski tüfeği ile yakındaki bir ormana dalıp, gelip geçen rusları vurmak olduğuna karar verir. zira en ateşli çatışmalar bu eksi 20 ila 40 derece soğukluktaki ormanlarda oluyormuş. en sevdiği pusu noktası içi boşalmış ağaç kütükleriymiş. gün boyu yer değiştirmeden sabırla hedeflerini beklermiş.
ruslar, ormanda askerlerinin bir kişi tarafından öldürüldüğünü haber alınca korkmuşlar. bunu temizlenmesi gereken bir tehdit olarak algılayan ruslar, bu adamı ortadan kaldırmak isterler. ormana gönderilen rus ordusu daha dikkatlidir bu sefer ve anti-sniper grubu oluşturmuş ruslar. bu grubun da tamamını temizlemiş hayha. bu hadamdan iyice bıkan ruslar, olabileceğini tahmin ettiği yerleri, top atışına tutmuş. bu bombalama sonucu ruslar gerçekten de vurmayı başarmışlar beyaz ölümü ama seken bir şarapnel parçası montunu delmiş fakat kalıcı bir hasar bırakmamış. yanağından yaralanması 1940 yılında yine bir başka sovyet sniper askeri tarafından gerçekleştirilmiş. 6 mart 1940 günü, 20 metreden sol yanağının üst kısmından çıkan bir kurşunla vuruluyor. trenle hastaneye kaldırılıyor ve barışın ilan edildiği 13 mart günü komadan uyanıyor. 1 nisan 2002 tarihinde de 96 yaşında vefat etmiştir.