0

"lafla pilav pişmez" kelimesinin anlamı şudur. boş boş konuşmanın hiçbir şeye fayda etmediğini ve başarmak için artık bir yerden başlanması gerektiğini dile getiren güzel bir sözdür. buna örnek vermek gerekirse bir insanın hayal kurup ayrıca kurduğu hayali gerçekleştirecek eylemde bulunmaması bu kelime için en uygun tanımdır.

1

boş konuşma iş yap boş gezen insanlara umursamaz tavırlar olan kişilere denir

1

yani lafla birseyler hallolmaz. laf yapacaginiza icraat yapin demek istiyor bu söz.. :)

1

insanlarin boş lafla karin doymaz bos lafla bir yere varilmaz gibi bos konusan insanlara yalan konusan insanlara bir uyari mayetinde soyledikleri sozlerdir

1

boş konuşma iş yap denir yani az laf çok iş

1

lafla, pilav pişmez sözü hiçbir mücadele etmeden, güzel sonuç beklekmektir.örnegin oturduğun yerden,çalışıp çabalamadan zengin olma hayali kuran insanlar .kendilerini yüksek yerde hayal ederler ama hicbir icraatları yoktur.

1

"lafla peynir peynir gemisi yürümez" atasözünün bir başka versiyonudur. yapılacak bir iş hakkında konuşup yorum yapmak, ahkam kesmek başkadır, kalkıp gerçekleştirmek için işe koyulmak bambaşkadır. insan bir pilavın nasıl güzel ve lezzetli olduğu hakkında saatlerce konuşabilir ama kalkıp pirinci sıcak suya koymadan ya da ocağa yağı koyup o pirinci kavurmaya başlamadan konuşmalar anlamsız kalacaktır.

işe başlamak bitirmenin yarısıdır. hele bir işe başlayalım, yapalım ondan sonra konuşmanın bir anlamı olacaktır.

1

lafla pilav pişmez demek sadece konuşarak bir şeyleri gerçekleştiremeyiz demektir. yani şuanki klavye kabadayıları dediğimiz kişilerin yaptığı şeydir. bir işin olması için emek ve çaba harcanır. boşboş oturursak o işe ulaşamayız.