1

rachel corrie, 10 nisan 1979 yılında amerika'nın washington eyaletinde ve olympia da doğmuştur.
kendisi uluslararası dayanışma örgütü gönüllüsü olan ve insan hakları savunucusu olan bir aktivisttir. işkenceye uğrayan filistinlilerin savunucusu ve sesi olmak için filistin'e gitmiştir. 16 mart 2003 tarihinde ise filistinlilerin refah kentindeki evlerin yıkılmasını engellemek istemiştir. elinde bulunan bir megafon ile buldozerler in karşısına dikilmiş olan rachel corrie, çalışmadan dolayı hiçbir şekilde durdur anlamış ve israil askerleri tarafından bu zırhlı buldozerlerle üzerinden geçirilerek ezilmiş ve batman katledilmiştir. ailesi israil'e dava açmış olsa bile israil yüksek mahkemesi tarafından bu dava reddedilmiştir.
ölümünden sonra ismi filistin'de birçok hastaneye , okula ve yeni doğmuş çocuklara verilmiştir. kendisinin filistin'de iken ailesine yazmış olduğu mektuplar toparlanarak kendi adına bırakın tek başıma bir deneyin isimli bir kitap çıkarılmıştır .

1

israillilerin filistinlilerin evlerini yakması sonucu kendini buldozerlerin önüne atarak ölen bir barış gönüllüsüdür. henüz 23 yaşındaymış.

0

rachel corrie benim hayran olduğum bir aktivisttir.israil'e karşı yaptığı bir eylem sırasında öldürülmüştür.corrie bir semboldür.insan haklarını savunan gerçek aktivistler dil,din,ırk ayrımı yapmaz sadece insanlık kazansın diye çabalar.rachel bunlardan biriydi.keşke ülkemizde yapılan haksızlıklara karşı da böyle sesler daha çok yükselebilse.

0

filistin'i savunurken buldozer tarafından ezilerek öldürülen bir aktivisttir. israilin politikalarına karşı durduğu için 15 sene önce bu şekilde ölmüştür.