0

kesinlikle insanlığa zarar veren bir düşünce elbet o göz yumduklarimiz bir gün bizede degecektir her insanın asli görevi yalnış gördüğünü müdahale edip düzeltmeye çalışmaktır dünyayı daha da güzelleşir mek için ufak dokunuşlar yapmak lazım

1

bu düşünce tamamen yanlış bir düşüncedir ve bu sözün arkasında duruyorum hani derler ya her koyun kendi bacağından asılır yok öyle bir şey ya arkadaş bu bizim atalarımızın sözü değildir bu söz elin gavurunun hainlik çabalarıdır hainlik uğraşlardır bu şeylere gelmeyelim kanmayalım lütfen.

1

cengiz han anadoluyu fetih ederken bir koye gelir ve koyluleri koy meydanina toplar ve elinsilah tutan herkesin eline kazma kurek verir ve kendi mezarlarini kazmalarini ister koylulerin icinden yazli bir adam yalvar yakar aglayarak cengiz hanin yanina gelir ve şu karsida kendi mezarini kazan delikanli benim oğlumndaha 19 yaşinda ne olur onu affet der cengizhan gür sesiyle affetmem ihtiyar der sen oglun daha kendi mezarini kazarken agliyosun ama.ulke ucurumun kenarinda kilini kipirdatmiyosun der bana dokunmayan bin yasasin olmaz arkadaslar

1

bence bu kelimeyi genelde hayattan bezmiş kişiler kullanır artık hayattan nasıl darbeler aldılar ise topluma çıkamaz utanır hale gelmiş ce bir şey olduğunda görmemezlikten geliniyor oyüzden bu kişiler herzaman bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabına gidiyor.

2

hayır bu şekilde yaşamak kimseye onurlu bie yaşam sağlamaz. çünkü bazı toplumsal sorunlara elimizi uzatmazsak bir şeylwri başramyız. bir elin nesi var iki elin sesi var mantığıyla her zaman geniş kitlelere ulaşabiliriz.

3

bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı insanlara hiç bir şey kazandırmaz. aksine kişilik kaybıdır benim için. insan kendisini ilgilendirsin ya da ilgilendirmesin bir konu hakkında, özellikle toplumsal olaylarda kendi tepkisini ve düşüncesini dile getirmek ve paylaşmak zorundadır.
korkarak yaşanmaz, insanların bir birlerine cesaret verici davranış ve eylemler içinde olması gerekir.
toplum olmak bunun gereğidir.