1

iş ve işçi kurumu ya da kısa adıyla işkur, işsiz insanların iş başvurularını değerlendiren, ayrıca işverenlerin de işçi taleplerini kayıt altına alıp karşılaştırmalı olarak eleman temin eden, iş eğitimleri düzenleyen, işsizlik maaşlarının ve sigortasının takibini yapan bir devlet kurumudur.

1

işkur iş ve işçi bulma konusunda hizmet veren bir kuruluştur. kamuya bağlı olarak çalışır. hiçbir işten anlamayan ve bence alanında yetersiz kişilerin orada uzman diye otutturmuşlar. iş hukuku ile alakalı bile hiçbir şey bilmiyorlar burada kaç defa işkur'a gittiysem farklı danışmanlarla da görüştüm ,ancak hepsinde kendim sordum kendim cevapladım zaten bütün sorularım cevapsız kaldı. kesinlikle çok bilgisiz ve sadece işini yap geç mantığı ile çalışan insanlarla dolu. bu güne kadar bana hiç bir faydası olmadı işkur'un .zaten devlet memuru olan birçok insanda salla başı al maaşı mantığı ile kendilerini hiç geliştirmeden çalışıyorlar. bana göre işkur'da çalışan bir kişinin kesinlikle iş hukukuna çok iyi bir şekilde hakim olması gerekiyor ama bunlar da kesinlikle öyle bir şey yok. iş yerinde karşılaştığımız bir sorun da sizi adamakıllı bir yere yönlendiremiyorlar bile. ne yaptıklarından kendilerinin bile bir haberi yok bence.

0

iş ve işçi bulmaya aracılık eden bir kamu kuruluşudur . aynı zamanda meslek edinme kursları da düzenler. işini kaybedenlere geçici bir gelir ve sigorta desteği sağlar . iş ve meslek danışmanlığı verir.

0

iş ve işçi bulma kurumu olarak çalışır. ülkemizde işsiz nüfusun iş bulmasına yardımcı olur. işsiz kesimin oranını azaltmak için elinden geleni yapar. işkurun bulduğu bir işte çalışma süresi 6 aydır. daha sonra diğer işsizler işi olan işçilerle dönüşümlü olarak çalışmış bulunmakta oluyor. yani insanların büyük kesimi işsizlik düşmanını yenmiş sayılıyor.