0

kul hakkı enbüyük günahlardan biri buna dikkat etmeyenler var sıra domuz etine gelince haram yenilmez deniliyor dinimizde ikiside haram

0

kul hakkı en büyük günehlardandır. allah’ın huzuruna kul hakkı ile gitmeyiz allah kendine yapılan günaharınozı bağışlar ancak kokuna verdiğin zararın muhatabı yine o kuldur o bağışlamadan rabbim affetmez dört büyük günahtan dur kul hakkı yemek hınzır eti yemek ye günahtır ancak o allah ile senin aramdadır tövbe edersin affeder ancak kul hakkında kişiden helallik almalı öyle hakkını helal et ettim değil ben böyle böyle yaptım o yüzden hakkını helal et diye helalllik alınmalı.

0

hak yemek tüm günahlardan daha günahtır diye düşünmekteyim. çünkü bu dünyaya herkes kendi bahtı ile, kendi kısmeti ile gelmiştir. bir başkasının hakkına girdiğimizde bir başkasının masumken günahını suçunu almış oluyoruz. bu bizim açımızdan kötü bir şeydir. başkasının hakkına girmek onun kaderinde olan onun kısmetinde olan bir şeyi bizim elinden çalmamız demektir bu. bir para hediye ve benzeri bir şey değildir daha da önemlidir. kulun hakkı kuldan sorulur. allah der ki bana her şeyle gelin affederim, fakat kul hakkı ile gelmeyin çünkü o kul ile sizin aranızdadır diyor. bu bile kul hakkını ne kadar büyük bir önem taşıdığını göstermektedir. bu yüzden kimsenin işine karışmamalıyız, kimsenin hakkına girmemeliyiz, kimsenin günahını almamalıyız. herkes bu dünyada bireydir tektir, özgürdür.. kimse kimseyi kısıtlayamaz kimse kimseye üstünlük gösteremez. herkes eşittir kendi bilmez cahil insanların yapacağı bir şeydir kul hakkı.

0

bence hak yemek daha fazla haramdır ama malesef domuz etini yememeye gösterdiğimiz hassasiyeti hak yememeye göstermiyoruz

0

aynen kardeşim kul hakkı olduğu için, hak yemek domuz eti yemekten daha haramdır bence.en azından domuz eti yediğin için tövbe edersin, bidaha yapmazsın amenna. diğeri oyle değıl , kul hakkı olduğu için o insan dan özür dileyip helâlık almak lazım. o kişide vermezse yandın. bu dünyada vicdan azabı, ahirette cehennem azabı.o açıdan rabbimiz de buyurmus ki benim karşıma kul hakkı ile gelmeyin.