1

domuz kendi pisliğini yemektedir, leş yemektedir, kıskanç değildir ve bu sebeplerden dolayı kur'an'da da yasaklanmıştır.

0

islam'da domuz eti yemek günah değil açık ve net haramdır çünkü allah bize yasaklamıştır ayriyeten sağlık açısından çok zararlıdır

0

bazı içeceklerin günah olduğu gibi yemeklerde de domuz eti günahtır bana göre bunun sebebi ise domuz çok pis bir hayvandır yani kustugu yemeği tekrar yiyen pislik yiyen bir hayvandır kendini temizlemez bu yüzden haram kılındığını düşünüyorum ama bence tek neden bu değildir önceki geçmiş yıllarda domuzla ilgili yaşanan bir olaya bağlı birşey olduğunu düşünüyorum

0

en hızlı sindirim sistemine sahip bir hayvan olduğu için bütün pis iğrenç şeyleri yiyor dinen ve tıbben yenmez gibi dir. aynı zamanda insanlarda ki kıskançlık duygusunu yok ettiği de biliniyor ve söyleniyor herkes tarafından bu dinimizde domuz etinin yenmemesi gerektigini önemli bir şekilde bünyeyede zarar verdiğini söylüyorlar.

0

pis bir hayvan olduğu için kuranı kerim'de yenilmesi haram sayılanlar arasında sayılmıştır kendi dışkısını yer geviç getirmez tırnaklı bir hayvandır

0

domuz kendi pisliğini yiyen pis bir hayvan olduğu için haramdır

0

domuz pis hayvan oldugu icin etinin yenmeside haramdir..camurda durup kendi pisligini yiyen bir havanin etinin yasak olmasinin illaki vardir bir hikmeti..

0

islam dininde domuz eti yemenin yasaklanması o hayvanın çok pis bir hayvan olmasıdır ve herşeyi yemesidir kendi pisliğine kadar yiyor bu yüzdende dinimiz bu iğrenç hayvanın etini kabul etmiyor belki bağzılarınız kendiliğinden soruyodur kendilerine allah cc neden yarattı diye belki yüce allah cc bizleri yani insanları sınava tabi tutmuştur hatta da domuz eti yiyen bir çok da insan var bu yüzdenn yasak.

0

domuz kendi pisliğini yiyen bir hayvandır. bu da hem sağlık açısından hem de hijyen açısından islam dini tarafından yasaklanmıştır. ayrıca domuz eşini kıskanmayan tek hayvandır. doğada başka böyle bir hayvan bulunmaz. domuz eti yiyenlere de bu yüzden eşini kıskanmayacağı gözüyle bakılır. zaten çoğu avrupalı da böyle değil midir?

0

islama göre yenmemesinin en bariz sebebi ; kendi b**kunu yemesi denir , ama bence bilimsel olarak günah değildir , ama zararlı yönleri vardır neden mesela ; çok yağlı olması bu çok yağ ,yenildiği zaman kana geçer böylece kan tanecikleri olup vücudumuzun kan reyan içinde kalması etkilidir buda tansiyonun yükselmesine ve atar demer dediğimiz şeyin sertleşmesine neden olur . bir çok zararlı yönü vardır bunları saymakla bitiremeyeceğim için kısa kestim .

0

allah helal derse helal, haram derse haramdır.dinimiz yasak kıldıysa mutlaka bunda bir hikmet vardır.domuz eti vücudumuza bazı zararlarından dolayı allah haram kılmıştır.çok yağlıdır,yenildiği takdirde bu yağlar kana geçer,kandaki bu fazla olan miktardaki yağ tansiyon yükselmesine sebep olur.domuz yağı içerisinde zehirli bir madde vardır, ve bu zehri vücut kolaylıkla atlatamaz.

0

islamda domuz eti yemek domuz pis bir hayvandır ve allah bunu yemeyi bize yasak kılmıştır neden günahtır domuz aç kaldığında kendi dışkısını yiyen bir hayvandır. ama bunu islamda yasak eylenmıs ve kesınlıkle hiç bir müslüman yememiştir yiyenlerde günaha girmiştir domuz etını avrupada asyada amerıkada falan domuz cıftlıklerı var ve onları besleyıp kesıp yıyorlar ama ıslamda boyle bırsey olmadıgı ıcın yasaktır ve yenılmez zaten kendı pıslıgını yiyen bir hayvan ama bunun etını yemeklere karıştırıp kofte kebapce gıbı yemeklere karıstıran ınsanlarda oluyor ve bazı ınsanlarda bunu dıkkatsız bir şekılde yıyıyor ozellıkle avrupa yerlerınde dıkkat edılmelıdır seyehat ettiğinizde genellıkle karışık domuz eti bulunuyor dıkatlı olalım bir müslümana yakışmayan haraketleri yapmayalım.

0

islamda domuz eti yemenin günah olma nedeni domuz bizim dinimizde yasaklanmış bir hayvandır. ayrıca bu hayvan çok pis bir hayvandır. ve bunlardan dolayı bizim dinimizde kesinlikle yasaktır. ve asla tüketilmeyen bir ettir.

0

domuzlar gerek pis beslenmeleri ve gerekse pis kokumalari nedeniyle dinimizce yasaklanmistir

0

cunku cok bakteri ve hastalik uretir youtube de bununla ilgili pek cok video bulunmakta dir

0

pislik yiyen tum hayvanlari yemek islamda yasaktir.domuzda hem pislik yedigi ve pislikte yasadigi icin ve etinde bakteri oldugu icin yemek haramdir diye biliyorum

0

çok yağlı bir ete sahip olduğunu biliyorum.ayrıca kendi pisliğini yiyen ve çamur içinde yaşayan bir hayvan dolayısıyla pis bir hayvan olduğu için haramdır.

0

domuz yemek allahu teala tarafından insanlara zararlı olduğu için yemek öldürmek ve bunun gibi şeyler haram kılmıştır domuzlar için.
bunun yanında birçok daha hayvanda vardır yani.
domuz eti çok yağlı olduğu için kana direkt geçtiğinden insan sağlığına zarar verdiğinden
zararlıdır.
kur'an'da açıkça belirtilmiştir zaten hangi hayvanın helal ya da haram olduğunu açıkça belirtiyor

0

islam'da domuz etinin neden günah olduğunu çok merak ediyorum. tokuz eti insanın kıskançlığını ortadan kaldırdığı için yenmesi yasaktır. bizim dinimizde kıskama güzel bir şey olduğu için yüce allah tarafından yanması yasak kılınmıştır.

0

domuz eti çok yağlıdır yedeğimizde hızlıca kana gecer kanda fazla yağ olmuş olur atar damalarlar sertleşmesine sebeb olur tansiyon yüksekliğine ve kalp tıkanmasına sebep olur ayrıca domuz yağının içerdisinde sutoksin deninlen zehirli madeler bulunmaktadır domuzlarda büyüme hormonu da vardır bu sebebde şişkinlik yapar