0

ülkemizin altyapısına baktığımız zaman gerçekten çok yetersiz bir şekilde ilerliyor. altyapı destek verilmediği için şu anda milli takımımızın halini hepimiz görüyoruz. bazı takımların birlik olup aslında belirli yerlerde ve belirli şehirlerde seçmeler dahi yaparak altyapımızı biraz olsun kuvvetlendirmeye çalışmaları gerektiğini düşünüyorum. ama takımların çoğu pek fazla önemsemediği için hiçbir şekilde katkı sağlamıyor ve sadece şu andaki futbol takımına odaklanmış durumdalar. özellikle teknik adamların ve başkanların bir araya gelip bir toplantı yaparak karar almaları çok doğru olacaktır. eğer bunu başarabilirseniz hiçbir şekilde altyapı sıkıntısı yaşamayız ve daha iyi yerlere gelebilecek bir a milli takımımızı kurma imkanımız olabilir. eğer bu şekilde devam ederse ler hiçbir şekilde yetenekli oyuncu çıkarma imkanımız olmaz ve artık türkiye ligi diye bir şey kalmaz. çünkü ülkemize baktığımız zaman hiçbir şekilde türk oyuncuların profesyonel bir şekilde oynamadığını ve çoğunlukla avrupa'dan gelen oyuncular takımlarımızda oynamaya devam ediyor. bu da ne kadar türk futbolunun gerilediğini ve ne zaman yükselişe geçeceğini bekliyorum açıkçası. inşallah a milli takımımız daha iyi yerlerde görürüz ve alt yapımızı tamamen destekler verildiği takdirde daha yetenekli genç isimler ön plana çıkmaya başlayacaktır. çünkü bunu yapmazsalar ülkemizde genelde hep yabancı oyuncular oynamaya başlayacak ve türk oyuncu diye artık hiçbir şey kalmayacak bu gidişte. inşallah bunu kısa süre içerisinde çözmeleri gerekiyor ve türkiye futbol federasyonu da bunu da desteklemesi gerek. onlar önderlik yaparak bir şeyler yaparsa kulüplerin de bir araya gelerek birlik olduğu takdirde ortaya güzel planlar çıkabilir. inşallah bundan sonraki yıllarda tamamen altyapıya önem verilir ve çok yetenekli genç yıldız oyuncular yetiştirmeye başlarız.

0

ülkemizde alt yapı ne yazık ki yeterli önemi değeri göremiyor. bunda en büyük etken kesinlikle alt yapılarda ki yetersiz kaynaklar ve bu kaynaklar geliştirmeye yönelik hiçbir çaba göstermeyen üst düzey yetkililerdir. son zamanlarda altınordu bu direnci ne kadar göstermek istese de tek başına bunun altından kalkması 80 milyonluk ülke de pek mümkün değil. 10 yıl önce süper lig'e çıkan bir diğer izmir ekibi bucaspor' da bunun kıpırtıları vardı fakat süper lig'e çıkar çıkmaz kadrosunu 20' ye yakın yabancı oyuncu ile doldurması sonucu onlar da bu amaçtan oldukça sapıp neredeyse amatör küme'ye düşecek duruma geldiler. basketbol'a baktığımız zaman mesela dünyanın en keyifli ligi olarak gösterilen nba'de fazlasıyla oyuncu göndermemiz bunun bir göstergesi olarak gösterilebilir. bunun futbol da olması kısa vade de mümkün olmasa da uzun vade de gerekli yatırımlar ve gerekli antrenörler bulunduktan sonra neden olmasın dedirtiyor insana. 4 büyükler olarak adlandırılan takımlarımız borç batağında iken bunu bir fırsata çevirme şansları mevcut. galatasaray da sezon başı adı bilinmeyen ozan kabak şuan ingiltere de ki büyük takımlarla adı anılıyor, keza beşiktaş'ta güven yalçın ve dorukhan toksöz, trabzonspor da yusuf yazıcı, abdülkadir ömür, hüseyin, batuhan. fenerbahçe' de altınordu patentli barış alıcı, berke özer, elif elmas gibi yetenekler mevcut. bunların arttırılması ve gelişmesi için bundan daha iyi bir zemin olamaz. kulüplerimiz bu kriz olarak adlandırılan dönemde böyle genç yeteneklere yöneldiği sürece gelecek 5-10 yılını biraz daha garantiye alır görüşündeyim.

0

ülkemizdeki altyapıya baktığımız zaman gerçekten çok yetersiz olduğunu görüyoruz. özellikle pek fazla ilgi olmadığı için genç yeteneklerimiz gelişemiyor ve bu yüzden de altyapımızın sağlam olmadığını görebiliyoruz. şu andaki milli takımımız da ki sorunun bu olduğunu görebilmekteyiz. özellikle ilerleyen zamanlarda bu şekilde altyapının desteklenmediği sürece milli takımımız hiçbir şekilde gelişemez ve türk futbolu daha da gerilemeye başlayacağını tahmin ediyorum. bunun için yapılması gereken bütün kulüplerin birlik olup altyapıya destek vermeleri gerekiyor. eğer bu şekilde devam ederse türk futbolunun daha kötü yerlere geleceğini göreceğiz. özellikle büyük kulüplerin bazı şehirlerde altyapı olarak açtığı yerler var. ama bazı şehirlerde açmadıkları için yetenekli oyuncuları keşfedemediklerini görüyoruz. buna kısa süre içerisinde bir çözüm getirilmesi gerekiyor.

0

ülkemizde bana göre altyapıya yeterince önem verilmiyor, özellikle 4 büyükler bana göre altyapıya kesinlikle önem vermiyor. trabzonspor son senelerde önem verse de geçmiş senelerde önem vermeyen kulüptür. son senelerde trabzonspor'un altyapıdan çıkardığı iki önemli oyuncusu abdulkadir ömür ve yusuf yazıcı şu an için ilk 11'in vazgeçilmez oyuncuları arasına girmiştir.böyle oyuncuları daha çok çıkartmak için bence altyapıya daha çok önem vermemiz gerekir diye düşünüyorum.geçmişe bakacak olursak, altınordu futbol kulübü bana göre ülkemizin altyapıya önem veren en kaliteli kulübüdür. bu kulüpten daha önce çok başarılı oyuncular çıkmıştır örnek verecek olursak, cengiz ünder altınordu altyapısından yetişerek başakşehir futbol kulübü'nün beğenisini kazandı ve başakşehir futbol takımına transfer oldu. burada'da güzel bir sezon geçiren cengiz kendisini italya ekiplerinden roma takımında buldu. roma'da şu an için harikalar yaratan cengiz ünder birçok takımın transfer listesinde yer alan oyuncu konumuna geldi. daha sonra yine altınordu'dan çıkan barış alıcı kendisini fenerbahçe'yi beğendirerek kendisini fenerbahçe'ye transfer etmesini sağladı. fenerbahçe'de çok başarılı bir futbol oynayan barış alıcı bana göre şu an için fenerbahçe'de mücadele eden iki üç oyuncudan biridir. daha sonra bir örnek daha verecek olursak, altınordu altyapısından çıkan oyuncuları berk özer başarılı bir kalecilik yaparak kendisini fenerbahçe'de bulmuştur. yani demek istediğim altınordu gibi altyapıya önem veren kulübümüz yoktur. 4 büyükler altınordu gibi önem verse bence türkiye ligi çok güzel birlik olacaktır. benim altyapı ile ilgili düşüncelerim bu yöndedir. umarım altyapıya istediğimiz bilgi verebiliriz ve güzel futbolcular çıkarırız.