0

yks sınavına bu sene bende girdim en son 5 yıl önce girmiştim hiçte çalışmadım ama bana çok zor gelmedi 240 puan yaptım çalışmadığım halde açık öğretimde istediğim bölüme yetti zaten puanım ama çokta zor değildi bence özellikle bu sene hazır girenler yapmış olmalı diyr düşünüyorum ben çalışmadım kızım henüz 6 aylıktı doğum falan derken çalışma şansım olmadı ama yorum olmasi genelde bana avantaj sağladı bilgiye dayalı olsaydı o kadar çok yapamazdim heralde.

0

yks sınavını gerçekten hiç beğenmedim ben de girdim sınava ama hiçbir şekilde öğrencilerin eskiden alışık oldukları sorular değildi özellikle de matematik soruları. matematik sorular da neredeyse hiç alışık olmadığımız paragraf soruları gibiydi bizlere böyle gösterilmedi kitaplarda da hep böyle çözemedik ama şimdi kalkıp da 3 ay kalmışsın ama sınav sistemi değiştiriyoruz ve öğrencileri bir şoka yarattılar yani.insanlar sınava girdi bu sene bu sınavda da hiçbir şekilde bir şey yapamazlar çünkü alışık değiller değil matematik sorularına böyle o yüzden çoğu insan ya mezuna kaldı ya da üniversitede tekrardan deniyor.gerçekten iyi bir sistem olmadı tabii ki de 2 gün olmasa çok iyi ardı ardına en azından stres yaşamıyor öğrenciler ama sınav soruları hiçbir şekilde iyi değil özellikle de matematik soruları. bu yks sınavında çok büyük değişiklikler gerçekten mi ama hiçbir şekilde iyi olmamış daha iyileştirilebilir.

0

yks sınavını yeterince bilgi ölçer nitelikte bulmuyorum. tamamen gereksiz bu kadar öğrenciyi sorularla eleyip duruyorlar. ayrıca sadece net bilgi de yetmiyor. yarış atı gibi öğrenciler sadece aman yüksek alayım derdindeler. gerçekte bir öğrencinin bilgi seviyesini, durumunu, ya da yeteneğini ölçmüyor.