1

bir psikologun şöyle dediği söylenir ''bize asla gerçek hastalar gelmez, hastaların deli ettikleri gelir''. tam da bu sözü söylemek istemiş bence frida kahlo. insanlar önce sizi delirtirler, sonra neden delirdiğiniz anlamazlar ve sizi deli olmakla suçlarlar.

0

insanların tepesine binip ve sonradan deli diyen kişile söylemiştir

1

frida belki de bu sözü çapkın kocası diego için söylemiştir.çünkü,kadını delirtmistir artık.ihanetlerinin buri biter diğeri başlarmış bu adamın.tabi frida'nın bedensel ağrıları da çok fazla olmuş hayatı boyunca.o da dostoyevski gibi dünyayı bir cehennem olarak algılıyor çoğu kez de bunu dillendiriyor.tahammül ve hoşgörümüzü istismar edip bizi hayal kırıklığına uğratanlar haklı tepkilerimizi bile fazla bulabiliyor.bunun ölçüsüz olduğunu ve psikosomatik bir rahatsızlığımız olduğunu ima ediyorlar.oysa biz sadece haksızlığa baş kaldırıp özbenliğimizin yakılmasını engellemeye çalışıyoruz hepsi bu.

1

herkes aldığı yaralar sonucunda değişir. tahammülü azalır. deneyimleri fazlalaştıkça insanların gerçek niyetlerini görebilmeye ve tepkisiz kalamamaya başlarlar. insanların sadece karşısındaki insanın tavrını yorumladığını o insanı o hale nasıl getirdiklerini önemsemediklerini vurgulamak istemiş diye düşünüyorum.