0

doğu anadolu bölgesi'nde genellikle et ağırlıklı yemekler tüketilmektedir.ve hamur içi yapılmış yiyeceklerde ün kazanmıştır.benim bildiğim kadarı ile içli köfte,bağırsak dolması,hamur içi besinler ve daha birçok çeşit yemek örnek verilebilir.benim aklımda olanlar bunlar.

0

doğu anadolu bölgesinin yemekleri genelde et türü kebab ,köfte yufkalı yemeklerdir.bunun yanı sıra börek ve tatlı çeşitleride güzeldir

0

doğu anadolu yemek kültürü olarak oldukça zengindir. doğu anadolu'ya özgü yemeklere baktığımızda ilk olarak aklımıza şunlar gelmelidir. malatya'da: fışfış tatlısı, patlıcan kebabı, kayısılı kebap, kayısı kabuklama, analı kızlı, sulu köfte, kara çorba, lahana sarma, patlıcanlı köfte, hırçıklı köfte, bazlama, acılı ayran, kiraz yaprağı sarması. erzurum'da su böreği, tatar böreği, hingel, çağ kebabı, ayran aşı, çiriş, çeç pancarı. van'da keledoş, ayran aşı, fasulye pilavı, perde pilavı, balık, elazığ'da kebap, ayranlı köfte, kadayıf diğer doğu illerinde de özellikle çiğ köfte, avrat köftesi, mercimekli köfte, yufka gibi yöresel tatlar yapılır.

0

mantı, kebap, sucuklu yumurta, tas kebabı, dolma falan herhalde