0

yani doğum kontrol hapı normalde hamile kalmamak için kullanıyorlar ama fazla bir etkisi yok mesela benim arkadaşım da doğum kontrol hapı falan kullanıyordur gene de hamile kaldı yani ilerleyen zamanlarda kısır yapabilir onun için hiç gerek yok tavsiye etmiyorum yani rahime zarar verebilir zaten doktorlar da bildiğim kadarıyla hap önermiyoruz çünkü en güzeli iğne en azından %99 sonuç veriyor.

1

doğum kontrol hapları, gebe kalmak istemeyen kadınların doktor kontrolünde kullanması gereken ilaçlara verilen isimdir.
ne yazık ki eczanelerden kontrolsüz olarak da alınabiliyor. bu hapların uzun süre ara vermeden kullanılması yanlıştır. sonra gebelik düşünüldüğünde bu süreç de gebe kalınma olasılığı azalıyor.

0

doğum kontrol haplarının gebeliği önleyici etkisi dışında aslında birçok yan etkisi de bulunmaktadır. bunun yanında yadsınamayacak kadar çok iyi etkileri de mevcuttur.
özellikle eski tip doğum kontrol haplarında aşırı derecede tüylenme ve kilo alma sorunu yaşanıyordu ayrıca kalp sağlığı açısından da fazlaca yan etkisi bulunuyordu. ancak yeni üretimdeki doğum kontrol haplarında östrojen hormonunun dozu azaltılarak yerine progesteronlar kullanılmaya başlandı ve bu sayede doğum kontrol haplarının meydana getirdiği yan etkilerde de azalmalar görülmüştür.doğum kontrolü kullanan kişilerde en sık rastlanan yan etki damar tıkanıklığı sorunudur. bu da tamamen östrojen hormonunun artması ile alakalı olan bir sorundur.35 yaş üzerindeki kişilerde özellikle doğum kontrol hapı kullanırken kalp damar sağlığını korumak açısından ve riskleri azaltmak için sigara kullanılmasından kaçınılması gereklidir. özellikle sigara içen kişilerin doğum kontrol hapı kullanmaları tavsiye edilmez.
bilinen yanlışlardan en büyüğü ise doğum kontrol haplarının kısır yaptığı ile ilgilidir.doğum kontrol hapları kesinlikle gebe kalma ihtimalini azaltmak ve bırakıldıktan sonra rahatlıkla gebe kalabilirsiniz. ayrıca kısırlık ve kanser gibi yan etkileri de yoktur bunun tam tersi düzenli olarak doğum kontrolü kullanan kişilerde rahim ve yumurtalık kanseri oluşumunu riski çok daha azalmış olur.ayrıca doğum kontrol hapı kullanımı meme kanseri riskini de oldukça azaltan bir etkiye sahiptir. bunun dışında genç kızlara ağrılı adet dönemi geçirdikleri için ve adet döneminde düzensizlikler yaşadıkları için bu dönemi düzenlemek ve ağrılarını hafifletmek amacıyla düzenli olarak doğum kontrol hapı kullanmaları önerilebilir ve bu şekilde bir tedavi yoluna gidilebilir.

0

doğum kontrol hapları kısır yapabilir kimselere tavsiye edemem