1

metin akpınar 2 kasım 1942 senesinde istanbul'da dünyaya gelmiş çok önemli bir sinema ve tiyatro sanatçısıdır. iki üniversite bitirdi. istanbul hukuk ve edebiyat fakültesinden mezun oldu.1964 senesinde ise profesyonel olarak oyunculuğa başlamıştır.
metin akpınar'ın ilk rol aldığı tiyatro ise gözlerimi kaparım vazifemi yaparım yani aziz nesin de mi kitabından uyarlanmış olan bir tiyatro eseridir ve 1964 senesindeb u tiyatroda oynamaya başlamıştır. ayrıca devekuşu kabare tiyatrosunun 1967 yılında kuranlar arasındadır.
rol aldığı birçok tiyatro oyununun yanı sıra fazlaca filmde de rol almıştır. yaş aldıktan sonra tv dizilerinde de rol almaya başlamıştır. özellikle yeşilçam'da zeki alasya ile birlikte muhteşem bir ikili olmuşlar ve uzun yıllar boyunca birlikte filmler çekerek ayrılmaz olmuşlardır.
metin akpınar, son olarak kafalar isimli youtuber bir ekibin çekmiş olduğu kafalar karışık isimli filmde rol almıştır.

0

metin akpınar tiyotrocu ve komedyen sanatçısıdır.1980 li yıllarda ünlenmiş,birçok mizah ve komedi oyunlarında oynamıştır.daha sonra sinema filmlerinde de oynamıştır.özellikle zeki alasya ile iyi bir ikli oluşturmuşlardı.