0

kesinlikle değildir. eşkiya yol kesen haraç alan bazende dağlarda hüküm süren insanlardir tabi buna insan denilirse. devrimci ise bir amaç uğruna uğraşan çabalayan insandır

1

eşkiya; genel olarak kırsal kesimlerde insanların ve kafilelerin yolunu kesen, soygun amaçlı davranan kişilere verilen isimdir.
devrimci ise; bana göre atatürk'tür. zira türk toplumu için kalıcı ve köklü reformlar yapmıştır.
bir millete özgürlüğünü geri vermiş, ayağa kaldırmıştır. maalesef ki günümüzde bir çok yobaz anlayışa sahip insan atatürk devrimlerine karşı saldırılarda bulunmaktadır.
ismiyle bütünlük sağlayan tek isimdir, mustafa kemal atatürk'üm.
ikincisi ise ernesto che guevara ise, dünyada devrimci hareketin sembolü olarak anılan belki de tek isimdir. fidel castro ile bugünün küba'sını bence inşa etmiştir.
onun "gerçekçi ol, imkansızı iste." sözü benim rehberimdeki sözlerden biridir.

0

eşkiya ve devrimci kesinlikle aynı değildir. eşkiya sadece kendini düşünür, devrimci ise ülkeyi insanları düşünür.eşkiya zorla para altın toplamaya çalışır,devrimci ise yeniliklerle işçilerin aldığı düşük ücretlerin yükseltilmesiyle uğraşır.devrimciler kapıtalist düzene karşı çıkarlar.

0

aynı şey değildir. eşkıya genellikle dağlara çıkan ve insanlardan, para haraç kesen altın toplayan silahlı birliklerdir. birkaç kişiden de oluşabilir, 15 20 kişiden de oluşabilir. eşkıyalar hem kötü eşkiyalar vardır, hem de iyi eşkıyalar, mesela şener şen'in filmindeki karakter iyi yürekli bir insandı, yine kemal sunal'ın filmlerindeki eşkıyalarda da iyi ve kötü karakterler vardı. devrimci ise ülkesinde yeni bir şey ortaya çıkarmak amaçlı, devrimler gerçekleştirmek isteyen, sistemden memnun olmayan kimselerdir. devrimcilerin işi çok zordur, çünkü bir ülke ile baş edecek güçleri çok yoktur, ama eşkıyalar sadece insanlarla uğraştığı için almak istediklerini daha kolay alırlar.