0

dürüstlükten bahsederiz ama bunu yapmakta zorlandığını olur çünkü, insan her zaman dürüst olamaz herzaman doğruları söyleyemez. mutlaka işin içine yalan karışır veya sakladığınız şeyler olur. zaten çok fazla dürüstlüğün de iyi olduğunu düşünmüyorum ben yalan kötü birşey evet yalan söylememeli ancak bazı şeyleri bazı durumlar da saklama güdüsü hissedebiliyoruz karşımızdakini üzüleceğine ve ya kırılacağından endişe ettiğimi için. evet açık olmak herzaman iyidir ancak belli koşullar da insanları kırmadan açık olmak dürüst olmak gerekir. dürüst ol ak demek yerli yersiz herşeyi ortalığa dökmek demek de değildir. evet lafa gelince herkes ben dürüstüm demesini iyi bilir ancka kimse o kadar dürüst değildir. bu konuda bile dürüst olamazlar yani dürüstüm derken aslında ne kadar dürüst olmadıklarını ifade etmiş olurlar. insanlar bunu kabullenebilse ve bunu saklamımış olsa bence daha iyi olacak.

1

dürüstlükten bahsedip, bunu yapmakta zorlanan insanlar olabilir ama ben kendi adıma asla böyle biri değilim.
ben aşırı derecede dürüstüm de denilebilir. kafamı kesseler doğru neyse, olması gereken neyse, ya da sorulan bir şey varsa gerçek cevabı ne ise bunu çekinmeden dile getirir ya da davranışlarımla da bunu gösteririm.
yetişme çağında babamın bir öğüdü vardır. hep şunu derdi bize; ablam ve bana, karşınızda ben bile olsam hakkınızı savunacaksınız, dürüst olacaksınız, yalan söylemeyeceksiniz. ben böyle yetiştim. bu yaşıma kadar da kimseye eyvallahım olmadı.
bana ters gelen bir şey olursa gözünün yaşına bakmam ve o her ne ise onu ardımda bırakıp çeker giderim. çalışma hayatım boyunca da 16 kere savunmam alınmıştır bu karakterim yüzünden ama hiç birinde de ceza almadım. çünki savunmalarımın sonuna eklediğim iki satır vardı. orada şunlar yazılı idi.
"beni davranışlarımla değil, çalışmalarımla değerlendirin."
bu yaşıma kadar çalışma hayatı olsun, bu hayatın normal gidişatı içinde olsun, her zaman başım dik ve farklı bir kişilik çizdim. hiçbir zaman herkes gibi olmadım. herkes'ten kastım; her yerde karşınıza çıkan insanlar, belki siz belki yanınızdaki.. kim olursa olsun yani. benden bir tane daha yok, benzemez huyum ve karakterim davranışlarım kimseye, taklit etmem aksine edilirim.
bazı insanlar fazlasıyla dürüst olduğum için beni sevmezler. yüzlerine vururum onların ama onları rencide etmeden toplum içerisinde, ama o kişi alır mesajımı, bunda bile bir inceliğim vardır.
ama bu huylarım neticesi ile de dik cevaplarım ve dediğim gibi eyvallahımın olmamasından ötürü de çok kişinin beni sevdiğini düşünmüyorum.
haa bu çok mu üzüyor beni?
asla, hiç umurumda değil, sıradan insanların, sıradan davranışları..
ben kendime bakarım, hayatımdaki en sevdiklerim olan oğullarım, kızım ve eşime bakarım.
hayatta bu saydıklarımdan öte benim için hiç kimse vazgeçilmez değil.

2

kime sorarsanız sorun herkes kendine göre dürüst bu hayatta. birçok insan yaptığı yanlışları ve hataları kesinlikle kabul etmiyorlar. ama buna rağmen çevrelerinde her zaman dürüst insan arayış içerisine giriyorlar ancak kendileri dürüst olmaya geldiğinde maalesef ayaklarına bunu uygulamayı bir türlü beceremiyorlar. dürüstlük kavramı kolay elde edilen bir şey de değildir. birilerinin gözüne girebilmek ve yer alabilmek adına insanlar dürüstlük maskesini takıyorlar ve ben sana karşı her zaman açık oldum ama sen öyle olmadı gibi tavırlar takılabiliyorlar. yalan söylemek konusunda insanlar o kadar ustalaşmışlar ki çoğu zaman kendi yalanlarına bile inanıyorlar ve kendilerine çok dobra insanlar olarak nitelendiriyorlar. gerçekten bu çok ilginç bir durum. dürüst olmak ve açık sözlü olmak gerçekten zor bulunan çok erdemli bir davranıştır. oklar kendilerine döndüğü zaman işler çok değişebiliyor. bunun nedeni de insanların kendi egolarına yenik düşmeleri ve kendilerine herkesten üstün görme düşünceleridir.
bir kişinin kendi menfaatleri ve çıkarları söz konusu olduğu zaman olayları gizleme yoluna gidebiliyorlar. gizledikleri şeyler ortaya çıkıp açık edilene kadar da kendilerinin yalan söylemediğini ve oldukça dürüst davrandıklarını savunuyorlar. ama gerçeklerin er yada geç ortaya çıkma gibi çok güzel bir huyu vardır. etrafımızda yalansız ve dürüst insanlar olmasını istiyorsak eğer biz de çevremize karşı her zaman dürüst davranmalıyız. eğer biz bunu başarabilirsek çevremizde de bize karşı dürüst insanlar bulmak çok daha kolay olacaktır. çünkü vicdan denilen bir şey vardır ve siz çevrenize karşı yalansız giderseniz eğer insanlarda size yanlış yapmaktan ve yalan söylemekten çekinir duruma gelirler. bazı durumlarda gerçekler canımızı acıtacak olsa bile bu gerçekleri bilmek bizim için her zaman daha hayırlı bir şey olacaktır. yalanlarla mutlu süren bir hayattansa, beni üzebilecek gerçeklerle yüzleşmek ve onlarla başa çıkabilmeyi kesinlikle ben tercih ederim. çünkü ilerleyen zamanlarda sahte ve yalan mutluluklar yaşadığımızı anlarsak eğer gerçekleri öğrendiğimiz zaman çok daha büyük yıkımlar yaşarız ve hayata olan güvenimizi çok daha fazla oranlarda kaybederiz. bu yüzden işte bu yalanlarla kendinizi avutmayın ve hayatınıza her zaman dürüst insanları alın. sizlerde kendi menfaatleriniz için yalana başvurmadan dürüst insanlar olmaya çalışın. çünkü inanırım ki dürüstlük her zaman kazanacaktır.

0

bu durum insanların beklentilerinden ötürü kaynaklanıyor olabilir.yani içerisinde bulunduğu durumdan kendi menfaatini karşılama arzusu ağır basıp bu sebepten ötürü bulundukları durumdan kendi çıkarlarını sağlamak adına yaşanan olay veya durumları geçiştiriyor veyahut da ifade ediyor olabilirler.dürüstlük çok önemli bir kavram ve olgu olmakla beraber özellikle günümüzde uygulanması ciddi anlamda zorluk içeren bir olgu bence.hemen hemen herkesin ağzında dürüst olmak arzusunu barındırdığını görebiliyoruz.fakat iş uygulamaya yani dürüst olmaya gelince ne yazık ki bu o kadar da kolay olmuyor maalesef.

0

devir öyle bir değiştiki şimdi heekes kendi çıkarlarının peşine düşmüş durumda insanlar kendini hangi özellikleriyle överlerse bilinki o insanda o özellik eksik demektir hayır işi yapıyorlar herkese duyuruyorlar dürüst olduklarını sanıyorlar ama değil hepimiz öyleyiz yani önce kendimizi düşünüyoruz müslüman ülkeyiz ama malesef kimsenin dinden imandan haberi yok