0

abi, bilindiği üzere kardeşlerden yaşça büyük olan erkek kardeşe denir. abi nasıl davranmalıdır a gelince abi gibi davranmalıdır. abiliğe yakışır tarzda herkes kendini bilirse kardeş kardeşliğini abi abiliğini ]] sorun kalmaz.

eğriyi doğruyu abi, kardeşinden daha önce yaşadığı için aralarındaki yaş farkı az olsa da -bu durum normal hayatta hiç tanışmayan insanlar arasında geçerlidir, kardeşler arasında ise yaş farkı önemlidir, bu sebeple- kardeşine öğretip aktarabilecek bilinçte olmalı bunun yükümlülüğünü üzerinde hissetmelidir.
büyüğünden daha olgun küçük kardeşler de olsa da büyük kardeş küçüğünden daha çok yaşamıştır sonuçta.

ne olursa olsun kardeşler birbirinin canıdır.

0

abi eğer aynı anne babadan olan kardeş isen senden büyük olan erkek çocuga denir veya bi kan bağın olmamasına rağmen seni manevi olarak bi kişi yanında duruyosa seninle ikili diyaloğ halindeyse ona saygıdan dolayı abi diyebilirsin veya bi kişinin senden büyük olduğunu biliyosan nezaketen isminden sonra abi eki olarak hitap edebilirsin. abi nasıl davranmalıdıra gelirsek doğruyu yanlışı göstermelidir kötü yola düşmesini engellemelidir

0

abi erkeklere denilir. yani daha kimler denilecek. bizden büyük olan insanları abi deriz veya benim mesela abim yok en büyük benim onun için abi diyecek kimsem yok ben de böyle benden büyük olan insanlara genellikle abi diyorum ama genellikle şöyle söyleyeyim kardeş olup bir kişi büyük olunca abla veya abi denilir ama diğer türlü sorunu pek anlayamadım.