0

mimar sinan kimdir acaba?

6 cevap
0

osmanli zamaninda yasamis, uc padisah döneminde osmanli imparatorluguna bircok eser birakmis bir mimardir. sayisiz eserlerinin bir cogu istanbul'da ve cevresindeki bolgededir. 99 yasinda vefat etmistir.

0

mimar sinan osmanlı zamanında yetişmiş değerli bir osmanlı mimarıdır yaptığı eserler dünyaya ibret olsun yaptığı eserler hala günümüz var ölüm suleymani camisini yaptırmış değerli bir mimar ve şu notu soyliyeyim cinliler süleymaniye camisini incelmek isterler ve caminin yumuşak zemine yapıldığı ni fark ederler ve bu nu araştırırlar araştıma sunucunda cami yumuşak zeminde olması deprem anımda camii yerle bir sallanıyordu ve böylece yıkılmasını engelliyor mis ve şimdi cinliler binalarını ona göre yapıyorlar

0

osmanl döneminde yaşamıs çok ünlü bir mimardir. bir çok eseri vardır. bunların hepsi birbirinden güzel olan bu eserler hala hayranlıkla ziyaret edilmektedir.

0

mimar sinan, kanuni sultan süleyman döneminde yaşamış bir mimardir.
selimiye camii ni o inşa etmiştir.

1

mimar sinan öncelikle oğlumun okuduğu üniversiteye adını veren en büyük dünyaca kabul görmüş ülkemize sanat eserleri bırakmış, osmanlı zamanında yaşamış mimarımızdır.
kalfalık eseri süleymaniye cami, ustalık eserim dediği ise selimiye camidir.

0

osmanlı döneminde yaşamış ünlü türk bilgini ve mimarıdır. selimiye, süleymaniye camiinin mimarıdır. eserlerindeki ustalım harikulade derecededir. günümüzde de mimar sinanın dahiyane zekası hala övülmekte ve ne kadar başarılı biri olduğu görülmektedir.