0

alınan transferler e ve yönetimin istikrarına bakılarak bu soruyu cevaplamaktan gurur duyuyorum çok yüksek bir ihtimal evet bu sene biz sampiyonuz:)

0

trabzonspor her yıl ligde 3 maç iyi gittikten sonra akıllara bu soru geliyordu. fakat bu sene trabzonspor bambaşka bir görüntüye bürünmüş durumda. başkan ahmet ağaoğlu bana göre ali koçtan sonra ki en vizyonlu başkandır ligde ki. takımın başına ünal karamanı getirmeleri ve takıma yaptıkları transferler ile ilk defa bu kadar olumlu ve pozitif futbol oynuyorlar diyebiliriz. rodallega geçen sezon ki kabus gibi geçen sezonunun ardından bu sezon futbola aç bir forvet gibi oynuyor. attığı kritik goller ve takımına getirdiği 3 puanlar ile takımın yıldızı konumunda. bu sene takıma katılan diğer santraforları ekuban da son 1 ayda çok formda. son 1 ayda 8 gol atan ekuban özellikle annesinin vefatından sonra kendini öylesine motive etmiş görünüyor ki bir gol makinesi haline dönüşmüş durumda. onur ve burağın kadro dışı kalması da takımı çok olumlu etkilemiş olarak gözüküyor. takımın maestrosu görevinde olan jose sosa ise bu sezon inanılmaz bir performans sergiliyor. beşiktaşa geldiği ilk sezon ki görüntüsünü ve performansını tekrar yakalayan sosa özellikle attığı kritik ara pasları ve kullandığı son derece etkili duran toplarla takımının tabela yapmasında büyük bir katkı sağlıyor. takımın diğer yıldızları ise hiç tartışmasız abdülkadir ve yusuf yazıcı. abdülkadir bu sene bana göre süper ligde ki en etkili oyuncu durumunda. stili adeta messiyi andırıyor abdülkadirin. bana göre bizim ülkemizden başka bir ülkeye gidecek en pahalı oyuncu abdülkadir olacak, onun avrupaya en az 25-30 milyon euro gibi bir rakama transfer olacaktır. yusuf yazıcı ise oyun stili olarak jose sosaya çok benziyor. mesafe tanımaksızın çektiği şutlar duran top etkinliği ve fiziği ile göz dolduruyor. bu sezon trabzonspor da en önemli ve dikkat çekici gelişme ise bek oyuncuları. hiç tartışmasız ligin en iyi 2 bek oyuncusuna sahip trabzonspor. perreira ve novak. pereira zaten kariyer olarak çok birşey söylemeye gerek yokken novak da hücuma bu sene verdiği katkılar da göz dolduruyor. stoper de gene genç bir oyuncuyu görüyoruz trabzonspor da, hüseyin. zarga toure ile son haftalar da çok uyumlu gözüken genç oyuncu trabzonsporun alt yapıya verdiği önemi diğer yaşıtları abdülkadir ve yusufla beraber ortaya koyuyor. trabzonsporun bu sezon ülkeye kazandırdığı bir diğer genç yetenek ise kaleci uğurcan. fenerbahçe maçında kaleyi devralan ve freyin son dakika attığı %100 lük şutu 90dan çıkarması ile yıllar sonra gelen fenerbahçe galibiyetine katkı sağlayan genç file bekçisi trabzonspor taraftarının da gönlünü kazanmış durumda. trabzonspor en büyük eksisi bana göre yedek kulübesi. devre arasında mevcut kadro ile rekabet edebilecek her zaman söylerim 2 tane oyuncu al ama en iyisini al sana maç kazandırsın diye, bu tip 1-2 oyuncu alması durumunda başakşehir ile şampiyonluk yarışında olacaktır. ünal karamanın tecrübesi ve son derece vizyonlu olan ahmet ağoğlu ile trabzonspor bence özlediği günlere geri dönecektir en kısa zamanda. gelecek sezon eğer bu kadroyu koruyup 1-2 transfer yaparsa seneye şampiyonlar

0

trabzonspor özellikle fenerbahçe maçından sonra çok yükselişe geçtiğini söyleyebiliriz. baktığımız zaman şu an lig'de 4 sırada lar ve 26 puanı bulunuyor. lider başakşehir'in ise şu an lig'de 34 puanı bulunuyor aradaki puan farkı 8'dir. bana göre trabzonspor böyle futbol oynamaya devam ederse eğer başakşehir puan kayıpları yaşarsa bence trabzonspor liderliği oynayacak takımlardan biri olacaktır diye düşünüyorum. ben şampiyonluğu zor görüyorum trabzonspor için ancak ligde ikinci olabilir düşüncesindeyim.

1

bu yıl trabzon ilk sıraları zorlar ama şampiyon olur mu onu tam bilemem. ama şampiyon adayları içinde en güçlü olan bir takımdır. başakşehir futbol takımı bu sezon çok iyi top oynamaktadır. bunun için en büyük aday başakşehir futbol takımıdır. ardından trabzonspor gelmektedir. ama türkiye süper ligi 3 puanlık bir sistem üzerinde oynandığı için hiçbirşey belli olmaz. her an herşey olabilir. 3 puanlık bir ligde şimdiden konuşmak çok erkendir. ama başakşehir en azından ilk yarıyı lider bitirecektir. öte yandan fenerbahçe ilk sıralardan çok uzaklaşsa da yeni teknik adamla yeni bir çıkış yapabilir. daha sonraki zamanlarda tüm maçları kazanırsa lideri zorlar. en güçlü aday sonuçta başakşehir ve ikinci takım ise trabzon spordur.