0

şampiyonlar liginde belkide manchester city çekebileceği en kolay kurayı çekti. schalke 04 bu sene özellikle almanya liginde kabus gibi bir sezon geçiriyor. teknik direktörleri domenico tedesco da bu durumun altını ısrarla çiziyor her karşılaşmadan sonra. schalke 04 hiç şüphe yok ki almanyanın en büyük 3 takımından bir tanesini tarihlerine bakmak yeterli zaten bunu söylemek için. fakat almanya bundesliga ligi belki de diğer ligler arasında en çok gelişen ve her sene mutlaka 1 tane sürpriz takım çıkaran tek lig. bu yüzden geçen sene dortmund yaşadı bunu, çıkan bu takımlar bazen büyük problemlere yol açabiliyor böylesine güçlü ekiplere. almanya ligi yukarıda belirttiğim gibi sürekli gelişen bir lig olduğu için bu tempoya eğer ayak uyduramazsanız bu tür sıkıntıları yaşamanız oldukça olağan bir hal alıyor. fakat schalke tüm bu sıkıntılara rağmen şampiyonlar ligi grubundan çıkmayı başarmışlardır. temsilcimiz galatasarayla da oynadığı maçlarda gördük ki schalke hücum bölgesinde çok büyük sıkıntılar yaşıyor. ben onlara bu sebeplerden dolayı manchester city karşısında hiçbir şans vermiyorum. öte yandan ingiliz temsilcisi manchester citye bakacak olursak, kesinlikle dünyanın en iyi takımına sahipler. her bölgede mevkisinin en iyi oyuncularından birini bulunduruyorlar. alternatifli bir kadroya da sahipler. bu sene ingiltere premier liginde liverpool ile kıyasıya bir şampiyonluk yarışı veren manchester city de teknik direktör pep guardiola sürekli en büyük hedeflerinin şampiyonlar ligi şampiyonluğu olduğunu belirtiyor. bu yüzden kupa onlar için bu sene çok daha farklı bir anlam ifade ediyor. guardiola eğer bu sene de bu kupayı alamazsa gelecek sene kadroyu çok farklı isimler ile doldurabilir ve uzun bir aradan sonra tekrar transfer piyasasını birbirine katabilir. kendi liginde zaten neredeyse bir şampiyonlar ligi yaşayan manchester city bu karşılaşmayı antrenman havasında bile geçirebilir. barcelona-lyon eşleşmesinden sonra bana göre en rahat eşleşme schalke 04-manchester city eşleşmesidir.

0

öncelikle çıktığı gruplara ve kendi liglerindeki yerlerine baktığımızda shalke'nin liginde son sıralarda yer aldığını ve şampiyonlar liginde de gruptan porto'nun arkasından ikinci olarak çıktığını görüyoruz. manchester city ise kuşkusuz premier lig'de hem lider olması sebebiyle hem de şampiyonlar ligi grubundan lider çıkmasının yanında kuşkusuz kadrosu ve oyunuyla her iki kulvarın da şampiyonluk adayı. ben bu eşleşmeyi shalke 04 açısından şanssızlık olarak değerlendiriyorum ve hiç şansının olmadığını düşünüyorum. en iyimser sonuç olarak almanya'da kendi evinde bir beraberlik alabileceğini ve ingiltere'de ise minimum 2 farklı yenileceğini düşünüyorum. tabiki sonuna kadar mücadele edecektir shalke yalnız gerek form durumu olsun gerekse de genel takım durumu olsun bu turun yüzde yüz favorisi manchester city'dir ve turu kolay bir şekilde geçeceğine inanıyorum.

0

kendi liginde oldukça kötü sonuçlar alan ve puan sıralamasında alt sıralarda kendine yer bulan schalke ile premier ligde dolu dizgin giden ve lider durumda bulunan manchester city eşleşmesinden kesin sonuç olmasa da turu geçen taraf manchester city olacaktır. kanaatimce bu turu geçmek kolay olmayacaktır çünkü alman takımları disiplini ön planda tutan takımlar olup karşısındaki takım ister zayıf ister güçlü olsun takım disiplininden uzaklaşmayarak oynayan takımlardır, galatasarayın da bulunduğu gruptan kolayca çıkmaları da bundan kaynaklanmaktadır öte yandan manchester city ise hızlı ve golcü bir takım olması ise aralarında karşılaşmalara da ayrı bir renk katacaktır kadro kalitesi bakımından da bence turu atlayan taraf manchester city olacaktır

0

bana göre manchester city bu kuradan çok rahat bir şekilde üstüne çıkacağını düşünüyorum.çünkü manchester city'ye göre schalke 04 çok zayıf bir rakip manchester city her iki maçtada en az 5 gol atacak kır diye düşünüyorum.çünkü manchester city'nin hücum hattı çok güçlü ancak schalke 04 de bakacak olursak bu sene ligde kalmayı oynayan bir takımdır. şampiyonlar ligi grubunda bence kolay bir gruptan çıkmıştır manchester city bu sene yine geçen seneki gibi harika futboluna devam ediyor.kesinlikle ben manchester city'nin schalke 04 her iki maçta da geleceğini düşünüyorum. çünkü schalke 04 bu sene çok kötü geçen sene ligi 2 bitirdiler. ancak bu sene kümede kalma savaşı veriyorlar.kesinlikle manchester city bu türden çok rahat bir şekilde üst tura çıkacaktır.

0

schalke 04 şampiyonlar liginde temsilcimiz galatasaray’ın da bulunduğu d grubunda yer almaktaydı. schalke 04 takımı almanya liginde 15 haftada 4 galibiyet, 3 beraberlik, 8 mağlubiyet ile 13. sırada yer almaktadır. almanya liginde işler kötüye gidince d grubunda asılmaya başladı. bu grupta 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet almıştır. schalke 04 takımı temsilcimiz galatasaray’ı kendi evinde 2-0 yenmiş ve galatasaray’ın evinde ise 0-0 beraber kalmıştır. manchester city tarafı ise şampiyonlar ligine lyon, shaktar ve hoffenheim takımlarının bulunduğu grup olan f grubunda yer aldı. manchester city takımı kendi liginde 17 maçta 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile liginde 2. sırada bulunmaktadır. manchester city takımı şampiyonlar ligi grubunda 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet almış ve f grubunu liderlikle bitirmiştir. schalke 04 ile manchester city maçı güzel geçecektir. bu maçın sonucunda ne kadar rekabet olsa da manchester city takımı bir üst tura çıkacaktır.

0

schalke 04 takımı oldukça kolay bir şekilde şampiyonlar ligi üstüne çıktığını görüyoruz. bakıldığı zaman şampiyonlar ligi'nde schalke 04 gibi takımın kalmasını beklemiyordum. çünkü bu sene kurdukları kadro gerçekten çok yetersiz ve lige çok kötü başladılar. ama teknik adam değiştikten sonra tamamen kadro olarak büyümeye başladıklarını ve toparlanmış durumdalar şu anda. özellikle manchester city takımı bu sene ingiltere ligi'nde ve avrupa kupalarında büyük başarılar elde ediyor. kadro kalitesi olarak schalke 04 gibi takımı için kolay lokma diyebiliriz. özellikle manchester city takımı bugün yönünde çok başarılı ve her maç rakip kaleye gol attığını görüyorum. ilk maç schalke 04 takımı için çok önemlidir. çünkü manchester city takımı evindeki oynadığı maçlarda farklı kazanıyor ve seyircisinin desteğini her zaman oldukça fazladır. genel olarak şampiyonlar ligi maçları her zaman zevkli maçlara neden olmaktadır. manchester city teknik adamı gerçekten bu sene kurduğu kadro çok güzel. özellikle savunma hattında kolay kolay gol yemeyen bir manchester city takımı var. bakıldığı zaman schalke 04 takımının almanya'daki maçı çok önemli olarak görmekteyim. özellikle kendi evindeki maçlar avantajlı bir skor alması gerekiyor. çünkü ingiltere'deki maç oldukça zorlu geçecektir. büyük bir ihtimalle sürpriz olmazsa manchester city takımı bu turu rahat geçmesini bekliyorum. schalke 04 için ligi bir kenara bırakmış durumda çünkü orada başarı elde etmesi zor gözüküyor. eğer şampiyonlar ligi'nde istedikleri sonuçları alırsalar üst turlara çıkabilirler. bu maçın çok gollü geçmesini bekliyorum. manchester city takımında forvetlerin oldukça iş yaptığını ve her maç en az 1 gol atıyorlar. bu da karşı takım için gerçekten sıkıntı yaratacak bir durumdur. özellikle bakıldığı zaman şampiyonlar ligi'nde deplasmanda atılan golleri çok önemli olduğunu görüyoruz. inşallah çok güzel bir maç geçmesini ve bol pozisyonlu olmasını ve izleyicinin zevk almasını bekliyorum.