0

cilt alt tonu rengimizi bulmak için bir çok seçenek vrdır.illa gidip test yaptırmamıza gerek yoktur.kendimiz de kolaylıkla cilt alt tonumuzu bulabiliriz.3 çeşit çilt alt rengi vardır.
1-soğuk alt ton
2-sıcak alt ton
3-nötr alt ton
bu alt ton renkleri bizim kıyafelerimizin rengini,yaptığımız makyajın yakışıp yakışmadığını belirler aslında.cilt alt tonumuzu bilirsek bize hengi rengin yakıştıüğını ya da nasıl bir makyaj yapmamız gerektiğini bilmiş oluruz.cilt alt tonunun esmer,sarışın ya da beyaz tenli olmakla alakası yoktur.esmer biri de soğuk alt tona sahip olabilir beyaz tenli biri de.cilt alt tonunu öğrenmenin bir çok yönmeti vardır.
1-gümüş,altın testi: bir kolunuza gümüş diğer kolunuza altın bileklik takın veya yüzünüze tutun.eğer altın bileklik teninizdeyken teniniz daha canlı,sağlıklı,iyi görünüyorsa sıcak alt tonuna sahipsiniz demektir.ama eğer gümüş takı cildinizi daha iyi,canlı,sağlıklı gösteriyorsa soğuk cilt alt tonuna sahipsiniz demektir.
2- damar esti: bunu gün ışığında,aydınlık bir yerde yapmalısınız.el bileğinizin iç kısmına baktığınızda damarlarınızın rengi size cilt alt tonunuzu söyler.damarlarınız yeşil renkte ise sıcak alt tona sahipsiniz demektir.mavi renkte ise soğuk alt tonuna sahipsiniz demektir.ama damrlarınızın yeşil mi yoksa mavi mi görünüyor karar veremiyorsanız cilt alt tonunuz nötrdür.bu durumda damarlarınızın birazı yeşil birazı mavi görünüyor olabilir.
3- kağıt testi:bu test de diğerleri gibi oldukça kolaydır.önce tüzünüzü soğuk suyla yıkayın.sonra boş bir çizgisiz beyaz kağıdı yüzünüze tutun.eğer kağıda pembe renk yansıyor ise soğuk alt tona sahipsiniz.sarı,kırmızı renkleri yansıyorsa sıcak alt tonuna sahipsinizdir.eğer yine karar veremiyorsanız nötr alt tona sahipsinizdir.
4- eşarp testi: bunda da önce mavi veya bordo bir eşarp ya da bez parçasını boynunuza koyun eğer cildiniz canlı,güzel,sağlıklı göründü ise soğuk alt tonuna sahipsiniz demektir.eğer turuncu,kırmızı renkte eşarp koyduğunuzda daha sağlıklı,canlı görünüyorsanız sıcak alt tonuna sahipsiniz demektir.
bu yöntemleri kullanarak cilt alt tonunuzu belirleyebilirsiniz.bir testte anlamadıysanız diğer testleri de deneyebilirsiniz.hiç birinde bir karar alamadıysanız nötr alt tona sahipsiniz demektir.

0

cilt testleri yapıyorlar , cilt bakım ve güzellik uzmanları. onlara başvurabilirsin bu konuda. cildini detaylı bir şekilde inceleyip sana uygun önerilerde bulunacaklardir.