0

fenerbahçe'nin avrupa'daki rakibi zenit takımıdır.

0

fenerbahçe'nin avrupa'daki rakibi rusya ekiplerinden zenit dir. fenerbahçe için oldukça zor bir kura çektiklerini söyleyebiliriz. hele ki şu andaki performansları oldukça kötü olduğu için gerçekten zenit takıma büyük bir ihtimalle yenileyecekler diye tahmin ediyorum. fenerbahçe özellikle transfer sezonlu çok iyi geçirmesi gerekiyor ve bir an önce toparlanması gerekmektedir. eğer bunu başaramazlarsa kötü günler fenerbahçe'yi bekliyor ve özellikle avrupa kupası'ndan elendikten sonra büyük tepki çekeceklerdir. şu anda takımın başına ersun yanal geldi ve takımın halini az buçuk biliyor. takımı düzeltmek için elinden geleni yapacaktır. zenit takımına baktığımız zaman geçer sezonlara göre daha kötü bir sezon geçiriyor. çünkü kadrosunda oldukça büyük değişiklik yapmıştır ve bunun sonucunda oldukça kalitesiz oyuncuların şu anda kadrosunda bulundurduğu düşünüyorum. her iki takım içerisinde oldukça büyük sıkıntılar yaşadıklarını ve büyük bir ihtimalle saha içinde bu sıkıntılar ortaya çıkacaktır. inşallah çok güzel bir maç olmasını bekliyorum izleyici ve seyirci bakımından keyif verici bir maç olur diye umut ediyorum. fenerbahçe kendi evinde oynadığı maçta büyük destek verecektir taraftarı. biraz olsun avantaj yakalamak istiyorsa kendi evindeki maçta kolay kolay gol yememesi gerekiyor. eğer zenit takımı deplasmanda 1 tane dahi gol bulsa kendi evinde fenerbahçe'yi ezecektir. çünkü rusya'da hava şartları oldukça zor olduğu bir güne denk gelirse fenerbahçe'nin oradan galip ayrılması oldukça zor olduğunu düşünüyorum. inşallah türk temsilcimiz fenerbahçe zenit gibi kuvvetli bir takımı ederek büyük bir zafere imza atar. çünkü ülkemizde getirecekleri puanlar çok önemli. çok güzel bir maç olmasını ve çok az gol beklediğim bir karşılaşma olarak görüyorum her iki maçı da.

0

fenerbahçenin avrupada ki rakibi rus temsilcisi zenit st petersburg. zenit rusya liginde özellikle son 10 yılda çok büyük gelişme kat eden ve maddi kaynağını arap sermayesinden alan bir kulüptür. aynı zamanda şampiyonlar liginin sponsoru olan gazprom zenitin resmi sponsoru olup sahibi de zenit kulübünün başkanıdır. rusya liginde moskova ekiplerinin hegomonyası üzün süre devam ediyordu fakat bundan 10 yıl önce zenit bu hegomonyaya dur dedi be anzhi ismiyle bilinen ünlü futbolcu samuel etoo'nun da bir dönem formasını giydiği bu takım ligde ilk 2 sırayı paylaşarak rusyanın zirvesine ulaşmışlardır. zenit son zamanlarda özellikle villas boas döneminden sonra kadrosuna kattığı oyuncularla son derece eleştiri alan bir takım konumundaydı, mancinin takıma gelmesinden sonra kadrosuna kattıkları arjantin kökenli oyuncular geleceğe yatırım olarak büyük bir adım deniyordu. fakat işler gene istedikleri gibi gitmemişti ve sezon bir dönem ülkemizde forma giyen manuel fernandesin oynadığı lokomotif moskovanın şampiyonluğu ile sonuçlanmıştı. bu sezon uefa avrupa liginde mücadele eden zenit grubundan lider olarak çıkmıştır. zenitin kadrosunda ki en önemli oyunculardan olan kokorin ise gene temsilcimiz akhisarsporun rakibi olan krasnodar da oynayan mamaev ile birlikte 2 ay önce bir polisi darp ettikleri gerekçesi ile hapis cezası almışlardır. kadrosunda son derece önemli oyuncular bulunduran rus temsilcisi aynı zamanda bu sezona uefa avrupa ligi parolasıyla başlamıştır. ligi devre arasını krasnodarın 1 puan önünde lider tamamlayan zenit devre arasına 30 milyon euro gibi bir bütçe ayırıp kadrosunu güçlendirmek adına önemli takviyeler yapacağından hiçbir şüphemiz yok. zenit oyun felsefesi olarak aykut kocamanın 1-0 olsun bizim olsun mantığına yakın bir oyun sergiliyor, son derece sert ve agresif bir takım olan zenit st petersburg teknik direktörleri sergei semak yönetiminde bu sezon ligde 5 avrupa liginde ise ön elemeler ve gruplar dahil 3 yenilgi almıştır. bu maçı yorumlayacak olursak eğer fenerbahçe'nin tur şansının zenitten daha az olduğunu söyleyebiliriz fakat rusya da ki liglerin ara vermiş olması ve maç tarihine kadar başlamayacak olması bir avantaj olabilir, ersun yanalın devre arasında bu takımla yapacağı çok iş var, gerek antrenman metodları olsun gerekse kadroya katılacak 3-4 takviye olsun özellikle istanbulda ki maçta gol yemeden alacağı 2 farklı galibiyet ile orada işi bitirebilme ihtimalinin olduğu da oldukça aşikar. bu yüzden bu maçla alakalı şuan bir yorum yapmak sonucu kestirmek çok mümkün olmasa da devre arasında yapılacak takviyeler ve ersun yanalın takıma kendi sistemini oturtması sonucu fenerbahçenin de bu turda ki şansının o kadar da düşük olmayacağı kanaatindeyim. ama şartlar ne olursa olsun zenit 1 adım önde.

0

fenerbahçe'nin avrupa'daki rakibi zenit takımıdır. zenit takımı rusya ligi'nde oldukça başarılı bir takım olduğunu biliyorum. kadro olarak büyük başarılar elde etmeye çalışan bir takım izlenimin de. fenerbahçe takımında baktığımız zaman ersun yanal geldikten sonra toparlanmasını ve özellikle avrupa'da büyük işler yapması gerekiyor. özellikle ilk yarıda yapılacak transferlerin çok önemli olduğunu ve bunların daha kaliteli oyuncular olması gerekiyor aslında. takım içerisinde gönderilmesi gereken birçok oyuncunun olduğunu ve bunları bir an önce elinden çıkarması gerekiyor fenerbahçe kulübü'nün. özellikle fenerbahçe deplasman maçında büyük sıkıntı yaşayacaktır ve o soğuk havada ve zemininde kötü olacağını tahmin ediyorum. çünkü kış aylarında rusya da maç oynamak hiç de kolay olmadığını o günlerde göreceğiz. ama fenerbahçe'nin şu andaki oyun tarzına bakacak olursak büyük bir ihtimalle bu kupadan erken veda edecektir. çünkü takımın içinde büyük sıkıntılar var ve bir an önce toparlanmaları gerekiyor. ersun yanal eski yıllarda fenerbahçe kulübü'nün yönettiği için şu anda takımın başına gelerek başarı elde etmesini sağlayacaktır. ama başkan ali koç transfer konusunda büyük destek çıkması lazım ve önemli transferler yapılması gerekiyor. inşallah fenerbahçe kendi evinde avantajlı bir skor elde eder ve bu maçtan galip gelirler. işlerinin hiç kolay olmadığını ve özellikle fenerbahçe taraftarına büyük iş düştüğünü düşünüyorum. çünkü fenerbahçe taraftarı bu desteğini verdiği zaman deplasman takımları için çok zorlu bir maç anlamına geliyor. zenit takımı deplasman maçlarında genel olarak defansa kapanıyor ve gol yememek için sahada oluyor açıkçası. zenit takımı 1 gol atarsa deplasman maçında daha morali şekilde oynarlar 2 maçı. bu yüzden ilk maçın büyük ihtimalle fazla gol ve fazla pozisyon görmeyecek gibiyiz. eğer ilk maç bu şekilde sonuçlanırsa 2 maç için her şey daha farklı olur. inşallah fenerbahçe bu turu geçer ve daha çok ileriye gitmesi türkiye'yi oldukça gururlandırır. ama bunu yapabilmek hiç de kolay değil avrupa'daki takımlar daha başarılı bu konuda. istedikleri kadro kurulursa ve ersun yanal takımı yeterince kendine getirebilirse çok başarılar elde edecek gibi duruyor. bu sezon olmasa bile önümüzdeki sezon fenerbahçe'nin avrupa'ya giderse daha iyi ve daha oturmuş bir takım olabilecektir. porto takımında özellikle kalecinin çok iyi durduğunu ve çok pozisyon kurtaran bir oyuncudur. bu kaleci geçebilmek için fenerbahçe'nin ileri alana çok kaliteli oyuncular alması gerekiyor. özellikle alex de souza gibi bir tane önemli on numara oyuncusu gelirse takımın başına daha da umutlu olur fenerbahçe kulübü. eğer bunu yapmazlarsa herkes dağınık bir şekilde oynar ve istenilen sonuç hiçbir şekilde alamazlar ve avrupa kupasına veda ederler. bunun için transfer dönemleri her iki takım içinde çok önemli ve yapılacak transferler eğer başarılı olursa ve oyuncular takıma katkı da sağlarsa çok fark kulübü'nün biraz daha galatasaray takımına bakarak şansının yüksektir.