0

dövme yaptırmak dinen günahtır çünkü dövme yaptırdığını zaman derinin üstünde yapıldığı zaman ve derinin üstüne su geçirmeyen geliyorsa ve bu nedenle dövme yaptırmak dinen günahtır.

0

bu konuda kimsenin net bir bilgisi olmadığında dolayı uzak durmanı tavsiye ederim. 3 gün sonra ölünce ahmet böyle dediydi ile kurtaramazsın. birde dövmeli yerden kıl çıkıyor mantığı ile yola çıkmayın kılda keramet olsa götte çıkmazdı unutma :d

0

dövme yaptırmak dinimizce haramdır çünkü abdest alırken deriye su değmediği için abdestimiz kabul olmaz birde bize emanet edilen vucudumuzu dövmeyle doldurursak mahşer günü hesabını nasıl vereceğiz

0

evet caizdir.dövmenin kime ne zararı var.sevmişsin yaptırmışsın.eskiden dövme mi vardı nerden biliyorsunuz dine uygun olmadığını?çalmak çırpmak dinen caiz değil ama maşallah kimsenin buna uyduğu yok.hacı amcalar pirince taş,oduna su,tereyağına patates,zeytinyağına su katmayı iyi biliyorlar.öğlende camide günah çıkarıyorlar.dövme günah falan değil.isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz.kimse kimseye fetva vermesin bu konularda.

1

dövme yaptırmak evet günah ama bende 4 tane dövme var. o zamanlar çocuktum yaptırdım sonuçta bu beden bize emanet isse bunları çizerek veya dövme yaparak zarar veriyoruz.. allah'a bunun hesabını nasıl vereceğim işte bilmiyorum ama o zamanlar çocuktum yani yapacak bir şey yok rabbim affetsin inşallah af eder.