0

insanın bu hayatta başına birçok şey gelebiliyor. acılar, üzüntüler, başarısızlıklar. umut her zaman vardır hiiçbir zaman umut etmekten vazgeçmemeliyiz. umudumuz kırılabilir. biraz zaman geçer daha iyi olmak için ayağa kalkarız. hayat bu her gün umutsuzlukla yaşanmaz. her şeyde hemen geri adım atarsak bu çok kötü şeylere sebep olur. doğru bir şey değil yani. umutsuzluk karamsarlığı beraberinde getirir. insan sürekli kendini kötü hisseder. kendini motive edip kendi için veya varsa hayatta değer verdikleri için tekrar ayağa kalkmalıdır. umutsuzluk hiçbir zaman ömür boyu devam etmez ve etmemelidir. umut varsa hayat vardır, hayat varaa umut vardır. umut oldukça insan daha da güçü olur. yaşantısına daha fazla önem verir.

0

herşey sevdiklerimiz içindir şu hayatta ama umudum kırıldığında büyük bir hüzün çöküyor, bir bina inşa ediyorum biri gelip tuğlanın birini çekiyor ve tüm bina başıma yıkılıyor.sonra da hayata tutun diyor hayat nelere kadirdir diyor, oysa hiçbir şeyi bilmiyor herşeyi bildiğini sanan.ailem iki tane can dostum için hayata intiharla veda etmiyorum onların uğruna sabrediyorum, biliyorum bu çok zor ve bunun benden bir kaybı olacak o da yaşama olan hevesim umudum kırıldıkça azalması.taş olsa çatlar derler ya yürek dayanmıyor seni seven onca insanı o üzgün haliyle görmeye, derdimin üstüne bu da çıkınca umudum kalmıyor bende ve bunun sonu nereye varacak bilmiyorum gittiği yere kadar galiba.ama bir gün herşey güzel olacak diyip daha kaç kez kendimi sevdiklerimi kandıracam bunu bilmek istiyorum çünkü herşey iyiye gitmiyor.

0

sevdiklerimiz için çabalıyoruz. umudumuz yaşama sevincimiz kırılsa da hayat devam edecek sabır edecez herşey düzelicek. eğer pes edersek sevdiklerimiz ailemiz uğruna yaşadığımız insanları yarı yolda bırakmış oluruz ve birini yarı yolda bırakmak bir delikanlıya göre değil . umudumuzu kaybettiğimizde rabbimize sığınmalıyız o herzaman bize doğru yolu gösterir.

0

benim umudum kırılmaz umudum kırıldı mı zaman bizi yaradan allah'a sende çünkü o her şeyin hayırlısını verir umut kıran insanlara ben hayret kalıyorum karşısındaki insanın onurunu kırmak hayalini kırmak nasıl bir şey acaba benim çok umudumu kırdılar çok hayalimi kırdılar ama yine de umudumu kesmedim bırakmadım çünkü hep allah'a içelim ne sarıldım allah'a dua et ona yalvardım ama hamur kapısıdır umudum kırılırsa allah sana yardım eder benim allah'tan hiçbir zaman umudumu kırılmadı ama insanoğlunun umudum kırıldı

0

umudumun nereden nasil kirilacagini tahmin etmiyorum,daha dogrusu beklemiyorum.bu yuzden de resmen sok etkisi ile olumsuzluk hayatima giriyor..
ne yapacagimi sasiriyorum,ne soyleyecegimi sasiriyorum..beyin uyusmasi gibi dusunebiliriz bunu daha cok..:)
peki boyle bir durumla karsi karsiya kaldigim da ne yapiyorum buna bakalim..
oncelikle bu tarz seyleri hayatimda surekli yasamiyorum,yilda 1 kez veya 2 yilda 1 kez rastliyorum,haliyle bunye alisik degil..:)
oncelikle olumsuz olan seyi kabullenmek en dogrusu,aci olabilir ama mecbur kabulleneceksin.
sonrasinda dunyanin sonu olmadiginin farkinda bir sekilde,kendi hedefin varsa hedeflerini kovalamaya aklini mesgul etmeye devam edeceksin.hedefiniz yok ise de kendinize hedefler koymalisiniz.
bu sekilde hedefinize kenetlenip ilerleyebilirsiniz,zaman icerisinde ise kendinizi teselli etmis,unutmus olursunuz..

1

umudum kırılınca, bunun tekar bir vesileyle hayata döneceğine inanıyorum. insanların umutları kırılabilir. ama allah bir kapıyı kapatır, fakat başka bir kapı aralar. burada verilmek istenen mesaj aslında çok basit. siz hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin. allah mutlaka size bir çıkış yolu verecektir. siz yeterki sabredin ve umudunuzu kaybetmeyiniz. bu durumlarda sığınacağınız tek liman allah'ın yardımıdır. hani derler ya 'kul sıkışmayınca, hızır yetişmezmiş' evet, aynen böyle. umutsuzluğa kapılmak yok.