0

euroleague bakacak olursak eğer, bu sene yine 3 takım ön plana çıkıyor bu takımlar kesinlikle, fenerbahçe, cska moskova ve real madrid takımlarıdır. bu kupayı kazanan takım kesinlikle bu 3 takımdan biri olacağını düşünüyorum. özellikle dün bu 3 takımdan ikisi kendi aralarında bir maç yaptı bu maç fenerbahçe cska moskova maçıydı,cska moskova adeta maçı çok etkili başladı. ve ilk yarıyı tam 12 sayı önde bitirdi fenerbahçe artık kaybettiği dediğimiz dakikalarda kendisine geldi ve üçüncü çeyrekte etkili bir oyunla farklı düşünmeye başla başardı. dördüncü çeyrekte ise etkili oyununa devam eden fenerbahçe maçtan galibiyetle ayrılarak euroligde 13te 12 yaparak büyük bir seri elde etti şu an euro lig'de 9 galibiyet üst üste almış durumdalar ben euro lig'de fenerbahçe'nin böyle devam edeceğini düşünüyorum. final four garanti diye bilirim.diğer türk takımı olan anadolu efes takımına bakacak olursak, gerçekten onlar da çok etkili bir basketbol oynuyorlar bu senin şu an oynadıkları 13 karşılaşmadan 9 maçı galibiyet ve tamamlamışlar. bana göre bu çok iyi bir başarıdır.dün onlarda oynadıkları oyunda aşırı farklı kazandılar.maçı anadolu efes gerçekten bu sene bambaşka bir takım olmuş ve gerçekten oynadığı her maçı istek ve arzu ile oynuyor özellikle ergin ataman'ın bunda etkisi büyüktür diye düşünüyorum. daha sonra cska moskova takımına bakacak olursak eğer gerçekten çok kaliteli basketbolcuları elinde bulunduruyor. ancak dünkü maçta nasıl kaybettiklerini hala anlamış değilim. maçı dakikası dakikasına biri olduğum için cska moskova bence dünkü maçı yaptığı hatalı top kayıpları ile kaybett idiye düşünüyorum bu sene cska moskova geçmiş senelere oranla daha kötü gidiyor diyebilirim. ancak yine de final four onlar içinde garanti olarak görüyorum. benim final four adayların şu şekildedir real madrid cska moskova ve fenerbahçe'dir. bu sene diğer final four oynayacak takım ise kesinlikle anadolu efes olur diye düşünüyorum. ancak eğer böyle oynamaya devam ederse böyle oynarsa final four'a çok rahat bir şekilde kalacak final four da iki türk takımını görmek gerçekten çok güzel olur diye düşünüyorum. umarım bu sene fenerbahçe'ye ülkemize tekrar o kupayı getirir ve bizi gururlandırmayı başarır.

0

eurolig türkiye de fenerbahçenin çabası ve başarıları ile daha çok bilindik bir hale geldi bunun sonucu olarak takipçisi olmaya başladım basketbolun en iyi ve en önemli kupalarından biri maçları çok çekişmelidir kesin olarak demeliyim ki nba havasında maçların olması çok güzel bir seyir keyifi veriyor ve salon tribünü gerçekten mükemmel koyu bir fenerbahçeli olarak desteklediğim takım da fenerbahçe unutmayalım obradohvic reis eurolig in sefiridir.

0

bu sezon euroleague de geçen sezonlara oranla dengeler biraz daha farklı. çünkü artık ilk 4 takım olarak görülen real madrid, cska moskova, fenerbahçe, anadolu efes kadro ve kalite bakımın diğer takımların çok ama çok üzerinde. özellikle fenerbahçe sezona tam anlamıyla muhteşem başlamış durumda hem ligde hem avrupada tek mağlubiyeti bulunan fenerbahçe bu senede en büyük adaylardan biri olarak gözüküyor. diğer yandan bir diğer türk ekibi anadolu efes de ergin ataman yönetiminde bu sezona yaptığı transferler ile harika başladı. özellikle shane larkini ritim tuttuğu zaman ne kadar durdurulamaz bir oyuncu olduğunu görüyoruz. öte yanda beabuouis da bu sene bazı maçlarda çok ön plana çıkıyor. dış şutlarda çok etkililer ve bütün bir maç boyu yüksek tempo ile oynayıp rakibinin ritim kaçırdığı anlarda vitesi 5 e yükseltip maçı koparta biliyorlar. öte yandan cska moskova ise bu sezon euroleague de sürpriz bir buducost mağlubiyetini saymazsak beklenildiği gibi başladı. nando de colo ve sergio rodriguezin formu inişli çıkışlı olsa daniel hackett takımı sırtlıyor. esas performanslarını final four da göstereceklerini düşünüyorum. real madrid ise fenerbahçe ile birlikte en büyük final adaylarından biri. pota altında ki etkinlikleri ve sergio lull gibi bir oyun kurucuya sahip olmaları ona campazzonun verdiği katkıyı da göz önüne alırsak özellikle iç saha maçlarında korkunç bir hal alabiliyorlar. diğer yandan öbür ekiplere bakacak olursak milano takımı bu seneye çok iyi başlamış ancak nedovicin milli takıma gidip sakatlanması sonra arka arkaya aldıkları mağlubiyetler ile bir kaosun içine sürüklenmiş durumdalar. mike jamesin çok iyi bir oyuncu olduğu tartışılamaz anca kaybedilen bu 3 maçta yaptığı top kayıpları ve kötü şut tercihleri onlara bu mağlubiyetin zemininin hazırlanmasında yardımcı oldu. çok iyi bir kadrosu olan milano sonuna kadar final four şansını sürdürecektir bana göre ancak çok büyük bir sürpriz olmadığı sürece f4 dışında kalacakları. 2 yunan ekibi pana ve olympiakos ise inişli çıkışlı devam ediyorlar. iç saha da her zaman favori olarak çıkan bu 2 ekip özellikle maçların son çeyreklerinde bazen öylesine ritim kaybedebiliyorlar ki ondan önce ki 3 periyot izlediğiniz takım sanki o değilmiş gibi geliyor. barcelona ise benim bu sene hiç şans vermediğim diğer ekip. son real madrid yenilgisi ile bu seviyede ki diğer 3 rakibine karşı da çok bir şansı olduğunu düşünmüyorum. basketbolu en pozitif olan takımlardan buducost ve gran canaria da seyir keyfi açısında bu sene lige baya renk kattılar düşüncesindeyim. khimki moskova da shvedin yokluğunda çoğu maçta harika performanslar sergiliyor olsalar da gillin de sakatlanması ile tamamen çöküş dönemine geçmiş durumdalar. öte yandan baskonia'ya değinmeden olmaz bu sene final onların evinde olacağı için son dönemde ayrı bir konsantrasyon ile maçlara çıkıyorlar fakat yetersiz kadroları bu çabayı boşa çıkartabiliyor.

0

gerçekten basketbol da en önemli kupalarından biri olduğunu söyleyebilirim. çok çekişmeli maçlar ortaya koyduklarını ve herkesin takip ettiği bir turnuva özellikle bakıldığı zaman en önemlisi de türk takımlarımızdan fenerbahçe bu kupayı almış bir takımdır. en büyük aday olarak cska moskova olarak görüyorum.